BioWare staat achter omstreden einde Mass Effect 3

© PXimport

BioWare staat achter omstreden einde Mass Effect 3

Geplaatst: 14 maart 2012 - 09:20

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Elmar Rekers

Ontwikkelaar BioWare liet dinsdag weten geen spijt te hebben van de wijze waarop ze een einde hebben gemaakt aan de Mass Effect-trilogie. Dit terwijl steeds meer gamers vragen om een alternatief slot van Mass Effect 3.

Terwijl veel Mass Effect-gamers in actie komen tegen het - in hun ogen - teleurstellende einde van Mass Effect 3, laat ontwikkelaar BioWare weten dat ze geen enkele spijt hebben. "We hebben een verhaal afgeleverd waar mensen nog over kunnen napraten", zegt game director Casey Hudson tegenover Digital Trends.

Mysterie

"Ik wou geen game afleveren die men snel weer zou vergeten", vertelt Hudson zonder al teveel weg te geven over het plot. "Dit einde is wat er volgens mij altijd interessant was aan het verhaal. We hebben altijd gebruik gemaakt van mysterie en de interpretatie van de gamer. Mensen kunnen nu met elkaar in discussie gaan."

Hoewel er inderdaad over het einde gediscussieerd wordt, zijn het vooral negatieve reacties die BioWare hierop krijgt. Zo is er een groeiende groep spelers die de ontwikkelaar vraagt om een alternatief einde als downloadbare content aan te bieden.

De online petitie is reeds door duizenden gamers ondertekend. Om extra aandacht op hun zaak te vestigen doneren deze teleurgestelde spelers ook nog geld aan het goede doel Child's Play. In de eerste 24 uur van de actie werd er ruim 26.000 dollar opgehaald. De actie loopt nog tot 11 april.

DLC

BioWare lijkt vooralsnog echter niet te buigen voor de oproep van gamers. Wel kondigt Casey Hudson aan dat er downloadbare content voor de singleplayer van Mass Effect 3 in aantocht is. "De feedback die we op de game krijgen zal mede bepalen hoe we deze content vormgeven", aldus de game designer.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten