BitComet 1.20

Door: Maikel Dijkhuizen | 27 mei 2010 11:22

Apps & Software

Als u met verschillende programma’s webdownloads en torrents binnenhaalt, is BitComet een handig alternatief. Met deze software combineert u namelijk deze taken en beschikt u over diverse geavanceerde opties. Zo bekijkt u tijdens het downloadproces bijvoorbeeld een voorproefje van een film.

Gebruikers die graag over specifieke opties beschikken om torrents te downloaden zijn bij BitComet aan het juiste adres. Met dit programma zoekt u direct naar interessante bestanden die u vervolgens gemakkelijk binnenhaalt. Tijdens de installatie selecteert u de Nederlandse taal, al zult u later merken dat niet alle menuonderdelen correct zijn vertaald. Let op het einde van de installatie goed op! BitComet wil uw startpagina veranderen en een extra browser installeren, en om dat te voorkomen moet u twee vinkjes verwijderen. De interface van BitComet is erg druk, waardoor het even tijd zal kosten om te wennen. Een minpunt is dat het programma op sommige plaatsen reclame bevat.

Het uiterlijk van BitComet is erg druk.

Zoeken

BitComet helpt u op allerlei manieren om interessante downloads te vinden. Aan de linkerkant ziet u verschillende torrentwebsites staan. Zodra u erop dubbelklikt, opent meteen de website in uw browser. U kunt ook de geïntegreerde zoekfunctie van het programma gebruiken. U selecteert simpelweg in het onderste deelvenster de optie Torrent en voert een trefwoord in. Zodra u de zoekopdracht bevestigt met Search, toont Google in uw browser resultaten van verschillende torrentwebsites. Helaas kunt u nergens aangeven of u naar een film, muziekalbum of foto wilt zoeken. Hierdoor is het met de geïntegreerde zoekfunctie niet altijd even gemakkelijk om de juiste content te vinden. U zoekt vanuit BitComet ook rechtstreeks in specifieke websites, zoals The Pirate Bay en IsoHunt.

Downloaden

Voordat u begint met downloaden, is het verstandig om via Instellingen en Opties aan te geven op welke locatie u het materiaal wilt bewaren. De standaardmap is C:\Downloads. Webdownloads haalt u snel binnen op uw harde schijf door te navigeren naar Bestand en HTTP/FTP Download. U downloadt eenvoudig via het Bittorrent-netwerk door te dubbelklikken op een torrentbestand. Vervolgens verschijnt er een dialoogvenster waar u de mogelijkheid hebt om bepaalde delen van de download achterwege te laten, zoals enkele nummers van een muziekalbum. Pas overigens wel op met het downloaden van auteursrechtelijk beschermde bestanden, zoals de meeste muziekalbums en films. Met BitComet deelt u ze namelijk direct met andere gebruikers. Het openbaar maken van beschermd materiaal is in Nederland verboden. Om die reden zijn Bittorrent-clients alleen geschikt om bijvoorbeeld rechtenvrije muziek of freeware te downloaden.

Beslis welke nummers u van een muziekalbum wilt downloaden.

Voorproefje

BitComet bevat alle functies die u van een hedendaagse Bittorrent-client mag verwachten. Het is echter wel iets lastiger om te gebruiken. Zeker vergeleken met de populaire programma’s µTorrent en Vuze is de software onoverzichtelijker en bevat het hinderlijke reclame. Verder is er ook geen introductiewizard om u te helpen met de juiste instellingen. Daar staat tegenover dat het programma wel over enkele unieke eigenschappen bevat. Een leuke optie is om alvast een voorproefje te bekijken of te beluisteren, terwijl het downloadproces nog niet is voltooid. Onder andere met de bestandsformaten mp3, avi, rmvb en wmv is dat mogelijk. Hiervoor hebt u wel de mediaspeler MPCStart nodig. Verder downloadt u direct bestanden van andere BitComet-gebruikers zonder dat u een torrentbestand nodig hebt. Handig, want u speurt rechtstreeks in het aanbod, terwijl u niet naar andere websites hoeft te surfen.

Bekijk alvast een voorproefje van een film, terwijl u nog aan het downloaden bent.

BitComet 1.20

Freeware

Taal Nederlands

Medium 6,49 MB download

OS Windows 98/2000/XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker BitComet

Oordeel 6/10

Pluspunten

Voorproefje bekijken tijdens downloadproces

Rechtstreeks naar bestanden zoeken

Minpunten

Drukke interface

Reclame

Zoekt niet op mediatype

Niet alles goed vertaald

0 Reactie(s) op: BitComet 1.20

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.