Bitdefender 2019 - Veilig in drie maten

Door: Edmond Varwijk | 24 november 2018 12:16

Review

Sinds vorig jaar doet Bitdefender geen grote releases meer. Het rolt gedurende het jaar nieuwe functies uit naar de geïnstalleerde producten. Gebruik je Bitdefender, dan zullen de nieuwigheden in de 2019-producten, jouw pc dus al beveiligen. Het zijn vooral heel veel verbeteringen maar ook enkele echte nieuwe functies.

Bitdefender 2019

Prijs
€ 29,98 Antivirus Plus (1 pc, 1 jaar), € 36,- Internet Security (3 pc’s, 1 jaar)
Taal
Nederlands
OS
Windows 7/8/10
Website
www.bitdefender.nl
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Hoogwaardige beveiliging
 • Gebruiksvriendelijk
 • Functionaliteit
 • Doorlopende vernieuwing
 • Minpunten
 • Upgrade-reclame
 • VPN maar 200MB data
 • Internet Security niet voor één apparaat

Bitdefender biedt beveiliging in drie pakketten: Antivirus Plus, Internet Security en Total Security. De eerste is een (zeker ook in vergelijking tot andere antivirus-producten) zeer uitgebreide bescherming tegen malware en botnets, met extra’s zoals een wachtwoordmanager, een bestandsvernietiger, webbeveiliging, wifi-bewaking, anti-phishing en een beschermde browser voor veilig bankieren. Alle Bitdefender-producten hebben het nieuwe Dashboard, dat direct de status van de beveiliging van de pc laat zien en nu ook adviezen geeft om de bescherming nog verder te verbeteren. Dit Dashboard kan bovendien naar eigen voorkeur worden aangepast door onderdelen weg te laten of juist toe te voegen. Jammer is wel dat de Bitdefender-vensters een vaste grootte hebben, wat de bruikbaarheid beperkt.

Belangrijke onderdelen zijn de verbeterde antiransomware die pogingen om bestanden te versleutelen herkent, blokkeert en automatisch de aangevallen bestanden herstelt. Nieuw is ook de bescherming tegen netwerkbedreigingen die de netwerkactiviteit monitort en bij afwijkingen eveneens ingrijpt, verdachte verbindingen verbreekt en hierover informeert met een pop-up.

Privacy

Opvallend maar helemaal van deze tijd is de aandacht voor privacy. De Antivirus Plus biedt al de wachtwoordmanager Bitdefender Wallet, Safepay voor veilig online shoppen en betalen en VPN. Internet Security voegt hier nog de bestandsversleuteling en de webcambeveiliging aan toe. Vooral de laatste is toch wel steeds belangrijker en een uitkomst voor wie met een notebook met ingebouwde webcam werkt en liever geen plastic schuifje aan z’n laptop plakt. De andere extra’s in Bitdefender Internet Security zijn antispam (handig wanneer je nog geen webmail gebruikt) en de Bitdefender Firewall. Hoewel de Windows Firewall zeker ook voldoet, biedt de Bitdefender Firewall vooral meer opties zoals een waarschuwingsmodus waarbij elk nieuw programma om toestemming moet vragen om naar internet te gaan, en een beter begrijpelijke manier van het maken en lezen van de firewallconfiguratie.

Het Bitdefender-dashboard is behalve de grootte, volledig naar eigen wens aan te passen.

Conclusie

Bitdefender heeft een naam hoog te houden bij de beveiliging van pc’s en andere apparaten. De antivirusscan en schoonmaakfunctie hoort al jaren tot de top en de nieuwe en verbeterde functies die nu beschikbaar zijn helpen de beveiliging alleen maar verder te verbeteren. Voor veel gebruikers zal Antivirus Plus al een goede keuze zijn, zoals Internet Security dat is wanneer je een geïntegreerde firewall en antispam belangrijk vindt. Kiezen voor Total Security dat ook Mac en mobiele apparaten beveiligt, ligt minder voor de hand.

0 Reactie(s) op: Bitdefender 2019 - Veilig in drie maten

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.