Bitdefender Antivirus Plus 2017 - Beveiliging voor Windows

Door: Edmond Varwijk | 11 februari 2017 08:04

Review

Nu Windows zelf over steeds meer beveiligingsmaatregelen beschikt, is het een logische overweging om naar een goedkopere aanvullende beveiligingsoplossing over te stappen. Zeker wanneer dat zoals in geval van Bitdefender Antivirus Plus, een antivirus met wat extra's is.

In de jaren dat Windows notoir onveilig was en Microsoft deed of zijn neus bloedde, kon een beveiligingssuite niet uitgebreid genoeg zijn. Elke extra functie was welkom én bitter noodzakelijk. Inmiddels valt over de inspanning van Microsoft om Windows veilig te maken weinig meer te klagen behalve dan uitgerekend over de Microsoft antimalware. Windows Defender scoort namelijk structureel slecht in tests en is duidelijk ongeschikt om een pc langdurig goed te beveiligen. Lees ook: Wat is de beste gratis antivirus voor je Windows-pc?

Bitdefer Antivirus Plus

Antivirus Plus is de minst uitgebreide beveiligingsoplossing van Bitdefender. Het biedt op de eerste plaats antimalware en doet dat ook uitstekend. Het pakket scoort daarmee al jaren eerste en tweede plaatsen in de vergelijkende tests van AV-Test en AV Comparatives. Ook beschermt Antivirus Plus tegen ransomware, de grootste computerbedreiging van dit moment. Het controleert daartoe continu alle toepassingen op de pc en zodra een ervan verdacht gedrag vertoont, blokkeert het die. Daarnaast kan het mappen met belangrijke documenten extra beschermen door deze voor onbekende software read-only te maken. Maar hiermee stopt het nog niet. Bitdefender Antivirus Plus biedt een aantal functies die bij andere beveiligingsproducten alleen in duurdere Internet Security-suites zitten.

De interface van Bitdefender Antivirus Plus is overzichtelijk waardoor je er prettig mee kunt werken.

Veilig internetbankieren

Zo beschermt Antivirus Plus tegen malafide en besmette websites, controleert het de beveiliging van wifi-netwerken, is er een wachtwoordmanager die synchroniseert tussen de verschillende met Bitdefender beveiligde apparaten, en is er een afgeschermde browser voor veilig internetbankieren. Deze laatste werkt met alle Nederlandse banken, behalve net als vorig jaar de ABN Amro, een probleem dat Bitdefender zegt nog dit jaar op te zullen lossen. Op de Bitdefender-portal kun je de beveiliging van alle met Bitdefender beschermde apparaten controleren, logs bekijken en ook remote een scan starten. Waar Antivirus Plus nog kan verbeteren is het gebruiksgemak. Een configuratiewizard die helpt alles goed in te stellen en standaard uitleg bij alle opties worden nu soms gemist.

De beveiliging tegen ransomware moet na de installatie zelf worden ingeschakeld en geconfigureerd.

Conclusie

Antivirus Plus van Bitdefender biedt meer functionaliteit dan andere antivirusproducten en heeft toch niet de overdaad die veel Internet Security-suites kenmerkt. Het is zo een prima aanvulling op de standaard beveiliging van vooral Windows 10. Doordat het alles wat Windows al aan beveiliging in huis heeft ongemoeid laat is het een prettig licht product dat geen merkbare impact heeft op de systeemprestaties.

0 Reactie(s) op: Bitdefender Antivirus Plus 2017 - Beveiliging voor Windows

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.