Bitdefender Internet Security 2020

Door: Edmond Varwijk | 03 januari 2020 16:54

Bitdefender
Review

Het worden zware tijden voor antivirusmakers. Hadden we al enkele jaren een voorkeur voor alleen antivirus omdat de Windows Firewall van zichzelf al goed was, inmiddels haalt ook Microsofts eigen antimalware regelmatig de maximale score in vergelijkende tests. En als er al een goede firewall en antivirus zijn, waarom er dan nog apart voor betalen?Bitdefender biedt een antwoord.

Bitdefender Internet Security 2020

Prijs
€ 59,99 voor 3 pc’s, 1 jaar lang updates
Taal
Nederlands
OS
Windows 10
Website
www.bitdefender.nl
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Hoogwaardige beveiliging
 • Betere beveiliging oudere Windows-versies
 • Gebruiksvriendelijk
 • Functionaliteit
 • Minpunten
 • Weinig vernieuwing
 • Update-reclame
 • Datalimiet vpn
 • Ouderlijk toezicht
 • Geen beveiliging macOS, Android, iOS

De wereld waarin de aanbieders van beveiligingssoftware moeten opereren, verandert in hoog tempo. Weliswaar richt meer dan de helft van alle malware zich nog op Windows, de standaard beveiliging van Windows doet steeds vaker niet onder voor die van betaalde securitysuites. Daarbij kan Microsoft zijn kennis van Windows maximaal benutten om de beveiliging hoog en de systeemimpact laag te houden. Om nog toegevoegde waarde te hebben moeten antivirusmakers dus vooral dezelfde kwaliteit leveren als Microsoft doet, gemeten in systeemimpact, snelheid en gebruiksvriendelijkheid, en liefst ook méér functionaliteit bevatten zonder dat de eerder genoemde kwaliteiten daaronder lijden.

Specifiek

Dit is de nieuwe wereld waarin Bitdefender zijn nieuwe 2020-producten uitbrengt. Internet Security is het middelste in de reeks en het meest specifiek voor Windows. Met het pakket krijgt u bijvoorbeeld antivirus, een firewall, spamfilter, blokkering van kwaadwillende websites, bescherming bij online bankieren, een beperkte versie van ouderlijk toezicht, een vpn, een wachtwoordmanager en bestandscodering. Het vpn is tot 200 MB per dag beperkt; wil je meer, dan is een aanvullend abonnement nodig dat dan ook de mogelijkheid biedt zelf het endpoint te selecteren.

Bitdefender Microfoonmonitor
De Microfoonmonitor voorkomt dat applicaties zomaar de microfoon inschakelen en meeluisteren.

Upgrade

Het programma is zeker gebruiksvriendelijk; irritant is dat functies zoals veilige bestandsverwijdering, pc-opschoning en optimalisatie wel aanwezig zijn, maar een upgrade naar de duurdere Total Security vereist is om ze ook echt te gebruiken. Een praktijk die een product van deze kwaliteit eigenlijk onwaardig is. Echt nieuw is Bitdefender Anti-tracker, dat de privacy beschermt bij het browsen, maar niet beter is dan alle andere anti-trackers, zelfs de gratis producten daaronder. Relevanter is de microfoonmonitor, een variant op de webcam-firewall van vorig jaar. Deze bewaakt de microfoon en waarschuwt wanneer een programma die gebruikt. Het voorkomt dat er zomaar met uw gesprekken wordt meegeluisterd.

Conclusie

Bitdefender biedt prima beveiliging in een handige interface met als enige nadeel de reclame voor de duurdere versies. Het programma presteert al jaren goed en de beveiliging van Windows is er in goede handen. De extra functionaliteit ten opzichte van wat Microsoft standaard in Windows 10 aanbiedt, rechtvaardigt voor velen de prijs van de aanschaf. Om dit ook de komende jaren te kunnen zeggen, is wel meer innovatie nodig dan Bitdefender dit jaar laat zien.

Bitdefender internet security
Bitdefender is een gebruiksvriendelijke beveiligingsoplossing.

0 Reactie(s) op: Bitdefender Internet Security 2020

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.