Bitdefender Safepay - Veilig online bankieren & shoppen

Door: Ignace de Groot | 30 januari 2014 11:17

Apps & Software

Lastige wachtwoorden en kaartlezers ten spijt, internetbankieren en online winkelen blijven een niet geheel risicoloze onderneming. Zo kan malware je browser infecteren en na je aanmelding op eigen houtje transacties uitvoeren. Bitdefender Safepay biedt je een veilige omgeving aan.

None

BitDefender Safepay 3.0.386

Taal:

Engels

OS:

Windows XP

Windows Vista

Windows 7

Windows 8

Meer informatie:

Bitdefender Safepay website

6
Score
60
Score: 60
 • Pluspunten
 • Gemakkelijk schakelen
 • Doordacht concept
 • Minpunten
 • Virtueel toetsenbord

De installatie van Bitdefender Safepay op zich vergt slechts enkele muisklikken. Je moet echter direct erna een account aanmaken bij Bitdefender en op de link in de bevestigingsmail klikken. Pas hierna kun je verder met Bitdefender Safepay.

Allereerst voert het programma een malwarescan op je systeem uit om het risico op infecties te verkleinen. Wanneer het programma is opgestart, is het wel even schrikken: van je bureaublad is geen spoor meer te zien. Er wordt namelijk een gevirtualiseerde omgeving (sandbox) gecreëerd waarbinnen Bitdefender Safepay opereert, geheel gescheiden dus van (de andere applicaties op) je systeem.

Van het bureaublad is even geen spoor meer te zien.

Op zich stelt het programma niet zo veel voor: het blijkt om een sterk uitgeklede browser te gaan, gebaseerd op Chromium. Dit is ook de bedoeling: je zult hier geen overtollige plug-ins vinden die het risico op infecties alleen maar kunnen vergroten.

Kale browser

Veel instellingen zijn er dan ook niet. Zo maak je duidelijk of je Java en/of Flash wil activeren, stel je desgewenst een proxy in en geef je aan of Bitdefender Safepay bij elke start de malwarescan moet uitvoeren. Je bepaalt ook zelf tegen welke soort sites het programma je moet beschermen: fraude, phishing, malware, spam enzovoort.

De browser van Bitdefender Safepay heeft maar weinig instelmogelijkheden.

Veiligheidshalve laat je uiteraard alle filters geactiveerd. Verder biedt de browser je nog de mogelijkheid om veel bezochte pagina's te bookmarken en om pagina's naar je standaardprinter te sturen. Om keyloggers de pas af te snijden, kun je in de browser een virtueel toetsenbord oproepen. Jammer genoeg bleek deze functie op onze testtoestellen niet goed te functioneren.

Heen en weer

Wil je tijdelijk terug naar je vertrouwde bureaubladomgeving, dan hoef je niet noodzakelijk de browser geheel af te sluiten. Linksboven tref je namelijk aan knop aan waarmee je meteen je bureaublad te zien krijgt. Op het bureaublad vind je rechtsboven eenzelfde knop terug die je direct terugbrengt naar de afgeschermde omgeving van Bitdefender Safepay.

Er is ook een betaalde variant van het programma beschikbaar, deze biedt je onder andere bescherming bij het gebruik van (mogelijk onveilige) wifi hotspots.

4 Reactie(s) op: Bitdefender Safepay - Veilig online bankieren & shoppen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 20 mei 2014 23:06 Anoniem
  klinkt goed, maar tegenwoordig vertrouw ik niet zoveel meer op internet, is bijvoorbeeld bitdefender wel te vertrouwen kunnen ze bvb in de beschermende omgeving van safepay geen dingen registeren.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 17 februari 2015 15:38 Anoniem
  Bij gebruik van Bitdefender safepay crast mijn PC,, werkt dus gewoon niet

  Henk
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 17 februari 2015 21:12 Anoniem
  Bitdefender safepay werkt niet geweldig (de betaald versie ook niet). Als je iets bestelt en via ideal betaalt, krijg je als laatste om terug te keren naar de shop. Safepay moet je uitschakelen en vervolgens zie je dat je je bankrekeningnummer moet invoeren voor de betaling. Het lijkt dus net of je nog niet betaald hebt. Hierover geschreven naar Bitdefender, maar hier krijg je geen antwoord op.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 22 december 2015 10:35 Anoniem
  Via Bidefender savepay een overschrijving gedaan gaf 2 x aan return dus niet gelukt.
  Kijk achteraf op mijn bank rekening is het toch afgeschreven lekker vertrouwd baal daar wel van .
  Niet iets om aan te raden het gaat ook via Bitdefender trager dan ik gewend was . Jammer.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.