Bitdefender Total Security Multi-Device 2015 - Virusvanger voor alle apparaten?

Door: Edmond Varwijk | 16 juni 2015 15:49

Review

Als het pakket met de beste antimalwaremodule automatisch ook het beste beveiligingsprogramma is, dan hoeft niemand verder te kijken dan Bitdefender. Het komt vaak als winnaar uit vergelijkende tests van beveiligingsproducten. Dus waarom nog verder kijken?

Bitdefender Total Security Multi-Device 2015

Prijs

€ 79,95 (5 apparaten, 1 jaar); € 99,95 (10 apparaten, 1 jaar)

Taal

Nederlands (grotendeels)

OS

Windows; OS X; Android

Website

www.bitdefender.nl

6
Score
60
Score: 60
 • Pluspunten
 • Prestaties
 • Antimalware
 • Minpunten
 • Beveiliging buiten het scannen
 • Licentie per apparaat
 • Grote verschillen Windows, OS X en Android

Total Security Multi-Device is de meest uitgebreide beveiligingsoplossing van Bitdefender. Het bestaat uit antivirus en antispyware, een scanner die controleert of er updates ontbreken of onveilige software is geïnstalleerd, software voor het optimaliseren van Windows, een module voor veilig internetbankieren, bescherming tegen onveilige websites, een firewall, ouderlijk toezicht en antispam. Plus online opslag, antidiefstal en bestandsversleuteling (als extra ten opzichte van het iets goedkopere Bitdefender Internet Security). Het onafhankelijke antimalware-testlab AV-Comparatives riep Bitdefender uit tot het beste beveiligingsproduct van 2014. Alleen is goede beveiliging meer dan alleen virussen vangen.

Wisselende indrukken

Juist op andere vlakken laat Bitdefender een gemengde indruk achter. Neem SafePay, de module voor veilig internetbankieren. Bitdefender herkent internetsessies met je bank en verplaatst deze naar een aparte browser in een afgeschermde 'sandbox'-omgeving. Een prima beveiligingsmaatregel, maar helaas is de op Chromium gebaseerde SafePay-browser niet volledig compatibel met sommige belangrijke betaalsites. Hierdoor mislukt soms een betaling of (erger) wordt deze onterecht als mislukt gemeld. Vergelijkbare functies bij Kaspersky en G Data werken beter.

De producten van Bitdefender hebben een overzichtelijke bijna luxe interface en zijn daardoor gemakkelijk te gebruiken.

Wallet is de digitale kluis voor accountgegevens en wachtwoorden. Deze werkt erg prettig, maar mist online synchronisatie tussen meerdere apparaten, wat toch een beetje vreemd is voor een pakket dat voor meerdere apparaten bedoeld is. Wallet werkt verder alleen op Windows, net als alle minder voor de hand liggende functies voor systeemonderhoud en optimalisatie. Bitdefender voor Mac biedt wel bescherming tegen OSX-malware, veilig surfen en bescherming van privégegevens, maar geen Wallet en ook geen veilige online back-up met Safebox.

Bij de mobiele apparaten richt Bitdefender zich exclusief op Android, voor iOS-apparaten is geen beveiliging beschikbaar. Bitdefender beschermt Android-smartphones en -tablets tegen malware, biedt een veilige browser en de biedt de mogelijkheid een verloren apparaat op te sporen en op afstand te wissen. Opties zoals het maken van een foto of het laten afgaan van een alarm ontbreken nog, al heeft Bitdefender die wel voor een volgende update aangekondigd.

Conclusie

Of de beste antivirusjager ook het beste beveiligingspakket heeft, hangt af van de behoefte. Wil je alleen één of meer pc's beveiligen, dan is Bitdefender een goede keuze, al ligt de goedkopere versie Bitdefender Internet Security dan meer voor de hand dan deze totaalversie. De claim 'multi-device' maakt Bitdefender nog onvoldoende waar en ook op andere punten is er nog ruimte voor verbetering.

Bitdefender Total Security biedt verschillende onderdelen voor systeemoptimalisatie voor Windows.

Keuze antivirus

Regelmatig testen wij antivirussoftware. In ons dossier van alle reviews kun je kiezen welk antivirusprogramma het beste bij je past.

7 Reactie(s) op: Bitdefender Total Security Multi-Device 2015 - Virusvanger voor alle apparaten?

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 16 juni 2015 18:29 darknessblade
  WOW hoe achterlijk zijn jullie om dit te melden als de beste:
  .
  http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows8_1-windows_update/windows-update-is-automatically-stopped-after-each/8033b7a9-2346-4212-8db2-14587ad8c5f2
  .
  .
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!bekijk dit forum maar eens goed!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  .
  this is my topic that i made due problems with BITDEFENDER!!!!!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 16 juni 2015 20:07 Jorispeterse
  Inderdaad erg irritant als het je overkomt, maar als we het probleem hadden kunnen reproduceren hadden we het ook wel gemeld.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 16 juni 2015 20:18 darknessblade
  als je goed verder kijkt zul je merken dat ik de volledige event-log van die dag ook heb gepost.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 16 juni 2015 23:49 Anoniem
  De beste… laat me niet lachen. Zelfs Kaspersky en al die toppers zijn zo goed niet als ze beweren en bijvoorbeeld av- test laten zien. Die top merken hebben allemaal aparte teams die zorgen voor dat ze bij die test de zo hoogst mogelijk score kunnen halen maar volgens http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge-64/ ligt het verhaal totaal anders.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 17 juni 2015 10:54 darknessblade
  voor android is 360 antivirus het beste aangeprezen door vele tech-magazines
  dit is er wel 1 van chinese makelarij.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 17 juni 2015 11:07 Jorispeterse
  Matousec is ook een prima testlab, maar de opmerking over de andere AV-testbedrijven is een beetje kort door de bocht. Onlangs hebben ze een antivirusmaker juist uit de resultaten geknikkerd omdat ze betrapt zijn op valsspelen om de testresultaten beter te krijgen. http://www.theregister.co.uk/2015/05/06/antivirus_testers_strip_tencent_of_rankings_after_tweaks_put_users_at_risk/
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 23 juni 2015 19:05 Anoniem
  Ja, oke misschien iets te kort door de bocht maar ik heb dat een paar jaar geleden vernomen want daarom deed Norton er een tijdje niet meer aan mee omdat het gefixt zou zijn en als wij Matousec erop nahouden en dan de andere test resultaten dan is er wel een zeer duidelijk en groot verschil te bespeuren hoor. De meeste AV scoren zeer ondermaats bij hun testen. Panda had net de 1% gehaald :)
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.