Bitdefender-update nekt Windows-systemen

Door: sander-van-der-meijs | 22 maart 2010 12:16

Apps & Software

Anti-virus software Bitdefender heeft een onbekend aantal Windows-systemen onderuit gehaald. Windows-bestanden werden aangezien voor malware, waardoor veel systemen niet meer opstartten.

Zaterdagochtend heeft een update van Bitdefender voor 64-bit Windows systemen voor problemen gezorgd. Meerdere Windows- en Bitdefenderbestanden werden aangezien voor de Trojan Trojan.Fakealert.5 en in quarantaine gezet. Dat schrijft Bitdefender op zijn website. Het gevolg van de update was dat Bitdefender niet meer werkte, dat applicaties niet meer draaiden en dat sommige Windows-systemen helemaal niet meer opstartten.

Klagers

Op het forum van de Roemeense beveiliger wordt de thread van klagers almaar langer en bestaat ondertussen uit 75 pagina’s. Bitdefender schrijft dat het een patch aan het maken is die alle files moet terugzetten. Het heeft ook instructies online gezet voor gebruikers waarvan Windows helemaal niet meer wil opstarten.

Op Twitter waarschuwt Bitdefender dat malwareschrijvers een slaatje uit deze fout proberen te slaan. Gebruikers wordt op het hart gedrukt om de fix alleen te downloaden van www.bitdefender.com.

Bron: Techworld.nl

0 Reactie(s) op: Bitdefender-update nekt Windows-systemen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.