BitTorrent Share alpha

Door: Maikel Dijkhuizen | 12 juli 2012 12:27

Apps & Software

Internet is een prima hulpmiddel om bestanden uit te wisselen met vrienden, zoals foto's en video's. Helaas blijkt het in de praktijk vaak lastig om grote hoeveelheden data te delen. E-mail accepteert alleen compacte bestanden en via webdiensten als Dropbox of WeTransfer is de online opslagruimte beperkt. Dé oplossing is BitTorrent Share.

De werking van BitTorrent Share is simpel. Via het bekende peer-to-peer-protocol deelt u bestanden met een select gezelschap. Een datalimiet ontbreekt, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is om zelfgemaakte HD-video's te verspreiden. Via het programma wisselen gebruikers onderling bestanden uit zonder tussenkomst van derden. Overigens is dat niet helemaal waar. Om een steuntje in de rug te geven, deelt BitTorrent Share het bestand tijdelijk via een eigen server. Na verloop van tijd heeft een aantal vrienden de bestanden op hun computer staan. Zij zijn dan de 'seeders' in het peer-to-peer-netwerk en delen het bestand zelf weer met andere deelnemers. Bij voldoende seeders is de downloadsnelheid erg hoog.

Bestanden delen

U bepaalt zelf welke personen u toegang geeft tot de bestanden, dit doet u door groepen te creëren. Handig voor het geval u bijvoorbeeld onderscheid wilt maken tussen vrienden, collega's en teamgenoten. U nodigt personen uit via Facebook of e-mail. Helaas geeft de Facebook-functie telkens een foutmelding. Om het privé-downloadnetwerk tot stand te brengen, dient iedere uitgenodigde ook BitTorrent Share te installeren. U activeert de deelfunctie door een bestand naar het programmavenster te verslepen. Andere groepsleden krijgen vervolgens een downloadlink voorgeschoteld. De freeware werkt prima, maar gebruik het niet om privacygevoelige gegevens te delen. Er is namelijk niets bekend over welke beveiligingsmaatregelen de makers hebben genomen. Het programma verkeert op het moment van schrijven nog in de alpha-fase. De makers verwachten BitTorrent Share in de toekomst binnen µTorrent te integreren.

U deelt gemakkelijk bestanden met een groepje vrienden.

BitTorrent Share alpha

Freeware

Taal Engelstalig

Download 1,2 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 7/10

Pluspunten

Geschikt voor grote bestanden

Groepen maken

Eenvoudige interface

Minpunten

Niet Nederlandstalig

Foutmelding Facebook

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: BitTorrent Share alpha

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.