BitTorrent-uitvinder demonstreert p2p-streaming

Door: loek-essers | 21 januari 2011 17:18

Apps & Software

BitTorrent-uitvinder Bram Cohen werkt aan een peer-to-peer streaming protocol dat veel beter werkt dan wat er nu op de markt is. De technologie moet binnen een paar maanden beschikbaar komen.

Voor TorrentFreak demonstreerde Cohen zijn nieuwe techniek. Nadat hij met BitTorrent de manier waarop bestanden kunnen worden gedeeld via internet revolutionair veranderde, richt hij zich nu op het streamen van video.

Efficiënter

Het streamen van video via een peer-to-peer (p2p) systeem is niet nieuw. Maar Cohen denkt dat hij de concurrentie voor kan blijven door efficiënter te werk te gaan en de vertraging tot een minimum te beperken. Vooral het live-streamen van beelden is lastig. Daarom moest Cohen het BitTorrent-protocol herschrijven om het geschikt te maken voor p2p-videostreaming.

Inmiddels is de technologie bijna klaar voor het publiek. Tot nu toe zijn er weinig technische details bekend. De truc zit hem in het routeren van grote hoeveelheden data tussen verschillende gebruikers zonder dat de netwerken verstopt raken. Het bedrijf is voorlopig niet van plan in detail te treden over de gebruikte techniek.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: BitTorrent-uitvinder demonstreert p2p-streaming

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.