BlackBerry Messenger in wacht gezet door Apple

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 09 september 2013 08:24

Apps & Software

De langverwachte BlackBerry Messenger-app voor de iPhone staat al twee weken in de wacht bij Apple. De chat-applicatie moet nog altijd worden goedgekeurd door Apple.

BlackBerry liet eerder dit jaar weten dat het zijn populaire Messenger-app, waarmee gebruikers elkaar Ping-berichten kunnen sturen, onderweg was naar zowel Android-toestellen als de iPhone. Vorige week liet BlackBerry weten dat de app aanstaande was, maar het lijkt er sterk op dat Apple de software geen hoge prioriteit geeft. Normaal duurt het zo'n vier dagen voor een app is goedgekeurd voor de App Store.

Door de app naar meer platformen te brengen, zal BlackBerry de directe concurrentie aangaan met diensten als WhatsApp en Google Hangouts. Dat er veel vraag naar BBM is bleek wel toen er onlangs een nep-versie van de app in de Play Store verscheen. Ruim 100.000 Android-gebruikers installeerde de app direct.

Overstappen naar concurrentie

Bang dat ze door deze stap nog meer gebruikers zullen zien overstappen naar concurrerende smartphones, is de fabrikant niet. Zo liet Kristian Tear van BlackBerry onlangs weten: "Mochten we dat als een risico zien, dan hadden we de app echt niet op deze manier beschikbaar gesteld." BlackBerry zou zoveel vertrouwen hebben in hun nieuwe BlackBerry 10-toestellen, dat ze er van uitgaan dat gebruikers bewust voor de Z10 (review) of Q10 zullen kiezen.

Verwacht wordt dat de gratis BBM-app binnenkort te downloaden zal zijn uit de App Store en Play Store.

0 Reactie(s) op: BlackBerry Messenger in wacht gezet door Apple

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.