BlackBox ISO Burner 3 - Schijfjes branden

Door: dirk-schoofs | 30 mei 2020 16:37

De cd veroverde de wereld razendsnel
Review

Een iso-bestand bevat alle informatie hoe een cd of dvd moet worden gemaakt. Wanneer je van een cd of dvd een iso-bestand maakt, heb je dus een exacte kopie zonder dat de originele schijf er aan te pas komt. Om zo’n iso-bestand op een lege cd of dvd te branden, heb je speciale software nodig zoals BlackBox ISO Burner 3.

BlackBox ISO Burner 3

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Windows
Website
blackisoburn.sourceforge.io
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Eenvoudig, zonder toeters en bellen
  • Ondersteuning voor cd, dvd en usb
  • Applicatie helpt bij maken van iso-images
  • Minpunten
  • Niet portable

Van BlackBox ISO Burner is alleen installatiepakket beschikbaar, er bestaat geen draagbare versie. Dat komt omdat de installer op de achtergrond het virtueel stuurprogramma ImDisk in het Windows-systeem installeert. Bovendien moet je na de installatie het systeem herstarten voordat je BlackBox ISO Burner kunt gebruiken.

Vier opties

De software opent met de vraag: “What would you like to do today?”. Zonder het antwoord af te wachten stelt het vier acties voor: Burn CD, Burn USB, Create ISO en Mount ISO. De tool bevat geen helpsectie en dat hoeft eigenlijk ook niet, want alles werkt erg eenvoudig. Je klikt op een van de vier knoppen en volgt de instructies. Om een iso-bestand op een cd of dvd te branden, heb je natuurlijk een dvd-brander en een schijf nodig. De brandsoftware ondersteunt ide-, sata-, firewire-, e-sata- en usb-branders. Je selecteert het iso-bestand, het doelstation, de schrijfsnelheid en je klikt op Burn. Je kunt ook gewoon iso-bestanden naar het werkvenster van deze tool slepen.

Veel eenvoudiger kan een interface niet zijn.

Usb-sticks

De functie Burn USB klinkt natuurlijk een beetje gek, maar hier gaat het om het schrijven van een iso-image naar een usb-stick. Ook hier selecteer je een usb-doelstation en sleep je het iso-bestand naar het werkvlak. Met deze tool is het bovendien mogelijk een iso-image van een cd of dvd te maken die je in het dvd-station hebt gestopt. En je kunt een iso-image ‘mounten’, zodat die als een virtuele drive in je pc verschijnt. De applicatie toont je ook de details van de huidige iso-afbeelding zoals de grootte, schijftype, geschatte tijd, resterende tijd …

Conclusie

Dit eenvoudige Zuid-Afrikaans product kan zelfs een opstartbare usb-stick voor een Windows-installatie maken. Deze gratis tool voor het branden, maken en mounten van iso-bestanden maakt na vier jaar sinds de laatste release een gebruiksvriendelijke comeback.

Je kunt aangeven dat de usb-stick eerst geformatteerd moet worden en dat hij opstartbaar moet zijn.

0 Reactie(s) op: BlackBox ISO Burner 3 - Schijfjes branden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.