Blijf uit het water! De mensenhaai Jaws is terug

Door: Anna Sonnemans | 05 september 2011 11:07

Apps & Software

Eén keer in de zoveel tijd verschijnt er een game in de App Store die je beter niet had kunnen downloaden. Het leek leuk, maar bleek slecht. Jaws is zo'n game.

Nu ziet de gelijknamige film waar deze game op is gebaseerd er inmiddels wellicht wat oud uit, maar Jaws is een echte klassieker. De game, zelfs al is het een handheldgame, mag daarom wel iets meer recht doen aan de film. In plaats daarvan is de titel een excuus om geld te vragen voor oninteressante gameplay met nog minder interessante graphics.

Mensenvlees

Jaws heeft geen verhaal, maar het moge duidelijk zijn dat een gigantische haai de wateren van Amity Island onveilig maakt. De weinig subtiele vis heeft een voorkeur voor mensenvlees en gaat achter de vele zwemmers aan die ronddobberen in de zee. De speler moet deze zwemmers redden door via het touch screen een pad voor hen en de reddingsboten uit te stippelen of in ieder geval te bepalen welke richting ze op gaan. Of de haai steeds slimmer wordt of zijn toekomstige slachtoffers steeds dommer is niet helemaal duidelijk, maar elke missie is weer flink uitdagender.

De ontwikkelaars mochten de Oscar-winnende soundtrack van John Williams gebruiken. Deze indrukwekkend spannende muziek, met natuurlijk de iconische Jaws-theme die altijd actueel blijft, redt de game van de totale ondergang. Aangezien je de game echter daadwerkelijk moet blijven spelen om ernaar te kunnen luisteren, kunnen fans waarschijnlijk beter de soundtrack zelf aanschaff en in de iTunes Store.

Kortom

Jaws voor de iPhone blijkt een slap excuus om een game te maken van een succesvolle oudere film. De gameplay start te langzaam, is oninteressant en grafisch ziet het spel er uit of het eigenlijk jaren geleden had moeten uitkomen. Het lijkt er op dat de ontwikkelaars van Jaws weinig inspiratie hadden om het idee achter de film op een leuke manier te vertalen naar een hand-heldgame. Enige pluspunt is het gebruik van de originele soundtrack, maar dit kan niet voorkomen dat Jaws een zinkend schip is.

0 Reactie(s) op: Blijf uit het water! De mensenhaai Jaws is terug

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.