Blizzard lanceert Diablo III in tweede kwartaal

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 10 februari 2012 10:03

Apps & Software

Diablo III zal in het tweede kwartaal beschikbaar komen voor de pc. Uitgever en ontwikkelaar Blizzard maakt de releaseperiode bekend tijdens de presentatie van de financiële resultaten over 2011.

Het is de eerste keer dat Blizzard over een specifieke releaseperiode van Diablo III spreekt. Blizzard-baas Mike Morhaime belooft daarbij dat er snel meer duidelijkheid zal komen over het exacte releaseschema van de RPG. Zeker is dus wel dat de opvolger van Diablo II in de periode tussen 1 april en 30 juni zal verschijnen.

Diablo-fans die fanatiek de bèta hebben gespeeld zullen volgens de ontwikkelaar veel veranderingen zien in de uiteindelijke versie van de game. "Nadat we alle feedback hadden ontvangen zijn er enorm veel veranderingen in de game doorgevoerd die de ervaring aanzienlijk zullen verbeteren. De game gaat zeker aan de hoge verwachtingen voldoen", aldus Morhaime.

StarCraft II

Blizzard liet verder weten dat er in 2012 nog een grote release op de planning staat, maar liet het na om hierover in details te treden. De ontwikkelaar doelt hier waarschijnlijk op de komst van StarCraft II: Heart of the Swarm of de nieuwe World of Warcraft-uitbreiding Mists of Pandaria.

Naast al het gamenieuws presenteerde Activison Blizzard ook de financiële resultaten over fiscaal 2011. Het bedrijf draaide het afgelopen jaar een omzet van 4,76 miljard dollar, daar waar een jaar eerder een omzet van 4,45 miljard dollar werd gedraaid. In het laatste kwartaal bedroeg de omzet 1,43 miljard dollar.

0 Reactie(s) op: Blizzard lanceert Diablo III in tweede kwartaal

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.