Blokkeer misbruik foto's LinkedIn

Door: Theske Slijkerman | 02 augustus 2011 13:08

Apps & Software

LinkedIn heeft onlangs de privacyvoorwaarden stilzwijgend gewijzigd. Gevolg hiervan is dat u automatisch toestemming geeft voor het gebruik van uw naam en foto in advertenties. Dit kunt u zelf terugdraaien door uw instellingen te wijzigen.

Eind juni kondigde LinkedIn op zijn eigen weblog aan de privacyvoorwaarden te wijzigen op het gebied van 'hoe acties van gebruikers met anderen gedeeld worden'. Uw profielfoto en -naam kunnen bij een advertentie geplaatst worden, zogezegd om de advertenties te personaliseren. Wilt u dit niet? Dan moet u het zelf uitzetten. Ga naar www.linkedin.com en log in met uw gegevens. Klik op uw gebruikersnaam rechtsboven en kies Settings. Het kan zijn dan LinkedIn opnieuw om uw e-mailadres en wachtwoord vraagt, voer deze gegevens dan in. Klik op Account en vervolgens bij Privacy Controls op Manage Social Advertising. Zorg dat u het vinkje hier weghaalt en klik op Save. Nu mag LinkedIn uw naam en profielfoto niet meer gebruiken in advertenties.

Social advertising heet dit fenomeen: het gebruik van uw naam en profielfoto bij advertenties om die bij uw contacten aantrekkelijker te maken.

Het is verstandig om gelijk even te kijken of uw gegevens niet doorgegeven worden aan derden. Dit doet u als volgt: klik links op Groups, Companies & Applications en kies onder Privacy Controls voor Turn on/off data sharing with 3rd party applications. Zorg dat het vinkje uit staat en klik op Save Changes.