BlueStacks - Android op je pc

Door: richard-veenstra | 28 juni 2016 07:07

Review

Om een bepaalde Android-app of -game te kunnen draaien, hoef je niet per se over een Android-apparaat te beschikken. Met BlueStacks installeer je een virtuele Android-machine op je pc of Mac.

BlueStacks

Prijs

Gratis met reclame; $ 2,- per maand

Taal

Nederlands

OS

Windows Vista/7/8; OS X

Website

www.bluestacks.com

8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Makkelijke installatie
 • Ondersteunt het gros van de Android-apps
 • Toetscombinaties te configureren
 • Minpunten
 • Opdringerige reclame bij de gratis versie
 • Standaard startscherm onoverzichtelijk

Er zijn meerdere mogelijkheden om Android op je pc te draaien, maar BlueStacks is verreweg het makkelijkst. Je kunt het programma gratis gebruiken, maar dan word je wel verplicht om eens in de zoveel dagen een app te installeren. Wil je zonder deze reclame-uitingen met BlueStacks werken, stap dan over op de Premium-versie voor 2 dollar per maand. Lees ook: 11 tips voor Android op je pc met BlueStacks.

Installatie

Na installatie moet je je Google-accountgegevens invoeren zodat je gebruik kunt maken van de Google Play Store. BlueStacks heeft zijn eigen Android-omgeving en het lijkt erop dat er al een heleboel apps zijn geïnstalleerd, maar feitelijk gaat het hier om suggesties voor apps. Wil je een app of game installeren, dan doe je dat middels de zoekfunctie op het startscherm.

Niet alle apps werken onder BlueStacks, maar het bedrijf vermeldt zelf dat het 96 procent van de apps en 86 procent van de games in de Google Play Store ondersteunt. Dat is best veel en de meeste apps zullen dan ook gewoon draaien onder BlueStacks. Aan de boven- en linkerkant van het scherm vind je een paar knoppen om BlueStacks mee te bedienen of te configureren. Bij games is het vooral handig om even op de WASD-knop te klikken. Hiermee koppel je toetscombinaties aan typische smartphone- of tabletbewegingen.

De WASD-knop is handig om toetscombinaties aan specifieke smartphone- of tabletbewegingen t koppelen.

Menu's

Aan de linkerkant vind je het algemene menu. Hier importeer je bijvoorbeeld gemakkelijk een bestand van je pc in BlueStacks, maak je een schermafbeelding of draai je het beeldscherm. Wil je een app installeren die niet in de Google Play Store voorkomt, dan kun je bovendien met de APK-knop een apk-bestand laden. Als je het standaard startscherm wilt wijzigen, installeer dan een app als Nova Launcher. Na installatie kun je deze app-launcher als standaard instellen en lijkt BlueStacks meer op een traditioneel Android-systeem.

Conclusie

Is BlueStacks de ultieme Android-emulator voor je pc? Ik zou bijna zeggen van wel. De meeste apps en games draaien soepel en je hebt een vrij volledige set aan functies tot je beschikking om het meeste uit de apps te halen. Dat BlueStacks het gros van de inhoud in de Google Play Store ondersteunt, is natuurlijk een groot pluspunt. Minpuntje is de opdringerige reclame als je niet bereid bent om 2 dollar per maand neer te tellen voor een Premium-abonnement. Het standaard beginscherm is een beetje onoverzichtelijk, maar BlueStacks is makkelijk te installeren en biedt een bijna perfecte Android-ervaring voor de pc of Mac.

2 Reactie(s) op: BlueStacks - Android op je pc

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 6 juli 2016 12:19 Anoniem
  Hoeveel sponser geld krijgen jullie voor dit super slecht programma
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 6 juli 2016 14:15 Anoniem
  Volges mij krijgen ze hier betaald voor iedereen die wat te klagen heeft in de reacties
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.