Box lanceert Office 365 integratie

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 04 september 2014 00:23

Apps & Software

Clouddienst Box is per direct beschikbaar als geïntegreerde dienst in Office 365. Dat maakte CEO Aaron Levie woensdag bekend tijdens een persconferentie in San Francisco. Box dringt er bij Microsoft op aan om ook snel de Office voor iPad-app geschikt te maken.

"We hadden ons voorgenomen om onze dienst te integreren met de snelst groeiende app onder onze enterprise-gebruikers", vertelt Levie tijdens de persconferentie. "Toen we hoorden dat dit Candy Crush Saga was, hebben we onze pijlen maar op de nummer twee gericht: Office 365."

Clouddienst Box trapte woensdag hun jaarlijkse BoxWorks-conferentie af, waar Computer!Totaal deze week bij aanwezig is. CEO Levie greep de openingspresentatie aan om aan te kondigen dat Office 365-gebruikers per direct aan de slag kunnen met een betaversie van Box voor Office. "We zetten hiermee de gebruiker centraal, ondanks dat het een enterprise applicatie is", vertelt Levie. "Onze taak is gewoon om jou bij je data te laten komen, waar je je ook bevindt."

Microsoft ligt dwars

Naast de desktopsoftware werkt Box er ook hard aan om Box ook naar Office voor iPad te brengen. "Gelukkig wordt Microsoft steeds opener", verzucht Levie. "Dus hopelijk kunnen we snel aan de vraag voldoen en Box naar de Office-gebruikers op iPad brengen." Via de Box-app binnen Office is het mogelijk om direct bestanden te openen, te bewerken en te delen, zonder dat je daarvoor Word of Excel hoeft te verlaten. Gebruikers zijn hierbij dus niet langer afhankelijk van Microsofts eigen OneDrive-oplossing.

Naast de Office-integratie, die overigens eerder deze maand al werd aangekondigd, wist Box woensdag ook nieuwe functies en apps te introduceren, welke voornamelijk toegespitst zijn op de zakelijke gebruiker. Box Workflow, te verwachten in 2015, maakt het mogelijk om 'regels' aan te maken op een IFTTT-achtige manier. Gebeurtenissen (een naderende deal voor de sales-afdeling of het aflopen van een contract) zijn via eenvoudige regels te sturen, waardoor de juiste mensen binnen een bedrijf een notificatie krijgen. Bestanden hoeven hierbij niet handmatig van persoon naar persoon te gaan, omdat deze binnen de Box-applicatie kunnen worden aangepast en gedeeld, op alle apparaten. Een belangrijk punt hierbij is dat deze 'workflows' te integreren zijn met veel andere apps die binnen een bedrijf gebruikt worden.

Clouddienst op maat

Daarnaast gaat Box clouddiensten op maat aanleveren voor verschillende industrieen. Zo sprak Levie over complete cloudoplossingen die toegespitst zijn op bijvoorbeeld winkeliers, de gezondheidszorg, entertainment, onderwijs en de overheid. "Bedrijven die eigenlijk niet tech-gerelateerd zijn, worden door de cloud geprikkeld om hun hele werkwijze te herzien en opnieuw op te bouwen. Iedere industrie staat dan ook voor een unieke set uitdagingen", concludeert Levie. Met Box for Industries wordt het volgens hem voor deze bedrijven mogelijk om binnen de clouddienst hun eigen metadata templates te gebruiken en aan te passen.

Bedrijven kunnen volgens Levie niet langer om de cloud heen. "De traditionele technologieën kunnen simpelweg niet meekomen met de manier waarop we vandaag de dag willen samenwerken." Volgens de 29-jarige CEO bewijst het feit dat 76 procent van alle bedrijven inmiddels een actieve BYOD-strategie ondersteunt, aantoont dat de cloud omarmt dient te worden. "Je kunt dan maar beter een centrale dienst hebben die weet wat het doet, dan dan iedere werknemer zijn eigen cloudoplossing binnen de zakelijke muren brengt."

0 Reactie(s) op: Box lanceert Office 365 integratie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.