Boxie: Dropbox zoals het had moeten zijn

© PXimport

Boxie: Dropbox zoals het had moeten zijn

Geplaatst: 22 oktober 2013 - 08:30

Aangepast: 24 november 2022 - 10:27

Robin Smit

De Dropbox app voor iOS is is degelijk en betrouwbaar en daardoor al sinds jaar en dag op mijn iPhone te vinden. Toch ben ik na al die tijd wel eens toe aan iets meer functies en, als het niet teveel gevraagd is, een design dat iets beter aansluit op iOS 7. Boxie beweert te bieden.

Boxie is een app voor de iPhone die de Dropbox ervaring zou moeten verbeteren. Onder het motto 'Pretify your Dropbox' brengt de app een strak design en enkele handige functies. Zo laat de app je onder andere bestanden uitgebreider sorteren, hier verschillende versies van bekijken en ook is het mogelijk om notificaties binnen de app te ontvangen. Hiermee lijkt Boxie grote voordelen van de webversie en desktopversies van Dropbox naar de iPhone te brengen. Zelf ervaar ik dat dit bijzonder prettig is wanneer je onderweg veel gebruik maakt van de dienst.

Al deze nieuwe functies zorgen er gelukkig niet voor dat Boxie een onoverzichtelijk geheel wordt, want bijna alle knoppen zijn alleen zichtbaar wanneer je deze tevoorschijn veegt. Zo kan je overal in de app een menu oproepen door van links naar rechts te vegen. Doe je dit over een bestand of map, dan krijg je de opties hiervoor te zien.

 

© PXimport

Naast alle handige functies zorgt ook de vormgeving van Boxie voor de nodige verbetering van de Dropbox ervaring. De app is voornamelijk opgebouwd uit overzichtelijke elementen in grijstinten. Dit geeft Boxie een iets modernere uitstraling dan de officiële Dropbox app en zorgt er samen met de veegbewegingen voor dat je snel toegang hebt tot de onderdelen die je nodig hebt.

Naast alle vernieuwingen biedt Boxie ook de standaard functionaliteit van Dropbox, zoals het offline beschikbaar maken van bestanden, uploaden van foto's en het openen van verschillende bestanden. Dit laatste is helaas niet veel verbeterd ten opzichte van de officiële app, want nog steeds is het niet mogelijk om bijvoorbeeld .zip bestanden te openen. Daar moet je dus toch nog even een andere app voor zoeken.

Conclusie

Boxie is een alternatief voor de officiële Dropbox app. De app biedt naast een mooie en overzichtelijke vormgeving ook nog eens verschillende handige functies. Zo kan je in de app bestanden uitgebreider sorteren en vorige versies bekijken. Al deze functies zijn snel op te roepen door te vegen over het scherm. Dit maakt van Boxie een app die absoluut superieur is aan de officiële Dropbox app. Het enige nadeel van de app is dat er nog steeds geen ondersteuning is voor veel gangbare bestandsformaten.

9,0

Ons oordeel

Pluspunten

Prettige vormgeving

Vegen voor menu’s

Veel handige functies

Minpunten

Ondersteuning bestandsformaten

Conclusie

Prijs: € 1,79 Beschikbaar voor: iPhone [Download Boxie in de App Store](http://clkuk.tradedoubler.com/click?p=24371&a=2013071&url=https%3A%2F%2Fitunes.apple.com%2Fnl%2Fapp%2Fboxie-prettify-your-dropbox%2Fid674521086%3Fmt%3D8%26uo%3D4%26partnerId%3D2003)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten