Boxifier - Drop al je mappen in die box

© PXimport

Boxifier - Drop al je mappen in die box

Geplaatst: 30 maart 2015 - 05:31

Aangepast: 16 november 2022 - 10:34

Ignace de Groot

Net als vele anderen, vind ik Dropbox erg handig, maar wat mij niet echt bevalt: ik kan mijn online opslagruimte bij Dropbox alleen synchroniseren met (mappen binnen) mijn lokale Dropbox-map. Andere mappen zijn in principe niet mogelijk, tenzij je Boxifier gebruikt!

Boxifier dient slechts één doel: willekeurige mappen met je Dropbox-account laten synchroniseren. Dat kan bijvoorbeeld nuttig zijn wanneer je data wilt back-uppen die je niet zomaar in je Dropbox-map kunt laten opslaan. Logischerwijs dient Dropbox al op je systeem te staan voor je Boxifier installeert. Je moet je e-mailadres opgeven om een code te ontvangen. Nadat je die in het setupvenster hebt ingevoerd, kun je verder met Boxifier.

Map(pen) toevoegen

Bij de eerste opstart krijg je een lijst met de mappen te zien die je wilt laten synchroniseren met Dropbox. Die lijst is nog leeg, hier kun je zelf eenvoudig de gewenste mappen aan toevoegen. Het volstaat om met je verkenner te navigeren naar zo'n map, waarna je via het rechtermuisknopmenu een extra synchronisatieoptie vindt. Vervolgens maak je Boxifier duidelijk met welke map(naam) in je Dropbox-account je de geselecteerde map wenst te synchroniseren. Die map komt dan automatisch terecht in de map \Boxifier. Mijn pogingen om meerdere mappen toe te voegen of een map uit een extern opslagmedium of een netwerkshare te selecteren, mislukte jammer genoeg. Boxifier wees er me fijntjes op dat zoiets alleen met de commerciële versie mogelijk is (vanaf 40 dollar, ca. 32 euro).

Beveiliging

Het is niet altijd even handig als alle aanpassingen (zoals bestandsverwijderingen) die we op de sync-map in Dropbox doorvoeren, zich automatisch ook in de geselecteerde map doorzetten. Ook daar heeft Boxifier een oplossing voor: activeer de 'protectiemodus'. Ook hier botste ik echter op een vervelende beperking in de gratis variant: die bescherming blijft slechts gedurende een halfuur actief. Je kunt natuurlijk op elk moment ook zelf de modus deactiveren. Ook kun je een map loskoppelen, zodat die niet langer met Dropbox wordt gesynchroniseerd.

© PXimport

Je kunt op elk moment de 'protectiemodus' in- en uitschakelen.

Conclusie

Boxifier is een handige oplossing om willekeurige mappen met je Dropbox-account te kunnen synchroniseren. Jammer genoeg kleven aan de gratis versie flink wat beperkingen. Wie het echte comfort van Boxifier wenst, zal dus met geld over de brug moeten komen.

Meer lezen?

Maak je gebruik van een andere cloudopslagdienst of zoek je andere handige tips voor Dropbox, neem dan eens een kijkje.

6,0

Ons oordeel

Pluspunten

Gebruiksvriendelijk

Minpunten

Beperkingen in de gratis versie

Conclusie

Boxifier -------- **Prijs** Gratis **Taal** Engels **OS** Windows XP Windows Vista Windows 7 Windows 8 **Website** [www.boxifier.com](http://www.boxifier.com/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten