Brandstofkosten berekenen met Google Maps

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 22 februari 2011 17:52

Apps & Software

De functie routebeschrijving in Google Maps is een uitstekende manier om een route te plannen per auto, openbaar vervoer of te voet. Plant u een route per auto, dan kunt u via Google Maps ook zien wat de rit ongeveer zal gaan kosten aan benzine.

U hoeft deze functie niet aan te zetten, deze wordt standaard weergegeven, maar zit wel enigszins verstopt. Surf naar maps.google.nl en klik op Routebeschrijving (onder het logo). Zorg ervoor dat u het pictogram auto hebt aangeklikt en vul het gewenste vertrekpunt in bij A en de plaats van bestemming bij B. Klik nu op de knop Routebeschrijving.

Plan eerst een route in via de routeplanner van Google Maps.

Brandstofkosten instellen

Wanneer u nu helemaal naar onderen scrolt, ziet u de regel Gesch. brandstofkosten (naast Opslaan in Mijn kaarten) met daarnaast het geschatte bedrag. Dit bedrag kan uiteraard nooit voor iedereen kloppen, aangezien niet iedereen dezelfde soort auto rijdt en niet iedereen dezelfde brandstof gebruikt. Om hier wat meer nuance in aan te brengen, klikt u op Gesch. brandstofkosten. U kunt dan bij Voertuigtype aangeven of u een Compact voertuig hebt, een Standaard voertuig of een voertuig met Hoog verbruik. Daarnaast kunt u bij Brandstoftype aangeven of u Benzine of Diesel rijdt en wat de huidige brandstofprijs per liter is. Helaas kunt u voor LPG op dit moment nog geen berekening maken. Klik op OK en het bedrag bij Gesch. brandstofkosten is aangepast aan uw situatie.

Pas de waarden aan, zodat deze aansluiten bij uw situatie.

1 Reactie(s) op: Brandstofkosten berekenen met Google Maps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 7 april 2014 19:28 Anoniem
    Volgens mij is deze dienst momenteel niet meer beschikbaar.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.