Breng de Bibliotheken terug naar Windows 8.1

© PXimport

Breng de Bibliotheken terug naar Windows 8.1

Geplaatst: 5 november 2013 - 18:00

Aangepast: 24 november 2022 - 10:28

Redactie Computer!Totaal

Ik heb mezelf neergelegd bij het feit dat er op sommige vragen gewoon geen antwoord is. Bijvoorbeeld, waarom heeft Microsoft de Bibliotheken-functie uitgeschakeld in Windows 8.1? Omdat ik niet de enige ben die deze handige functie mist, hier een manier om het terug te brengen naar Windows 8.1.

Je herinnert je Bibliotheken: Het was één van de hoogst aangeschreven (en nuttigste) toevoegingen aan Windows 7. Een manier om bestanden te vinden en te sorteren zonder dat je ontelbare mappen hoefde te doorzoeken.

Zoals te verwachten, werd de functie dan ook meegenomen in Windows 8. Maar verrassend genoeg verdween het in Windows 8.1 (review). De enige verklaring die ik kan bedenken is dat... eigenlijk, nee. Ik kan geen enkele verklaring bedenken. Zorgde Bibliotheken voor teveel oproepen voor de technische ondersteuning? Heeft onderzoek aangetoond dat er maar weinig mensen gebruik van maakten?

Bibliotheken herstellen in Windows 8.1

Het goede nieuws is dat je in Windows 8.1 de Bibliotheken makkelijk kunt herstellen. Dat gaat als volgt:

1. Open File Explorer. Dit kan in de desktopmodus door op het File Explorer-icoon in de taakbalk te klikken, of door op het startscherm file te typen en dan op File Explorer te klikken.

2. Klik op het tabblad View.

3. Klik op de Navigation pane-knop (links van de taakbalk), en klik op Show libraries.

En klaar is Kees! Ze zijn er weer! Wat vind jij van Bibliotheken? Een essentiële functie? Niet iets wat je zou missen? Laat het ons weten in de reacties.

Dit is een vrij vertaald artikel van onze zustersite PCWorld.com, geschreven door Rick Broida (@justrick). De mening van de auteur komt niet per definitie overeen met die van ComputerTotaal.nl.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten