Breng leven in stilstaande beelden

© CIDimport

Breng leven in stilstaande beelden

Geplaatst: 5 mei 2012 - 08:28

Aangepast: 16 november 2022 - 10:18

Redactie ID.nl

Jittergram laat foto's bewegen! Door het snel achter elkaar afspelen van stilstaande beelden creëert de applicatie een animatie. Met de camera kan je zelf fotograferen en zo je eigen 'filmpje' maken.

Bij het starten van de applicatie wordt de camera-functie direct geopend. Onderaan het scherm zijn twee tekens zichtbaar. Het getal één geeft aan hoeveel beelden er gemaakt zijn. Middels deze knop kunnen eveneens foto's worden gemaakt. Daarnaast staat een oneindigheidsteken, wat aangeeft dat je zoveel foto's kan maken als je wil (als het cijfer twee wordt weergeven kunnen er enkel twee foto's worden gemaakt).

Na het maken van de eerste foto wordt deze als doorzichtige laag weergeven, waarna de volgende foto kan worden gepositioneerd. Voor het 3D-effect dient de tweede foto op kleine afstand van de eerste foto te zijn. Wanneer de oneindigheidsfunctie is ingesteld kan dit proces continue herhaald worden, wat resulteert in een stop-frame animatie. Om op te slaan klik op het vinkje, en je ziet jouw GIF-bestand tot leven komen!

Ben je trots op je gemaakte bestand, dan kan je deze simpelweg mailen, tweeten of opslaan. De GIF-bestanden zullen worden opgeslagen, zodat deze ook op de computer zichtbaar zijn. De applicatie is gebruiksvriendelijk, en maakt het mogelijk in korte tijd interessante animaties te maken, zonder het gebruik van programma's als iMovie. Wellicht kan er nog een toevoeging komen waarin je de foto's ook kan bewerken.

Kortom

Zowel 3D-effecten als stop-frame animaties kunnen met de app Jittergram worden gemaakt. Met een aantal drukken op de knop komen stilstaande beelden tot leven. Ook het delen van de afbeeldingen is gemakkelijk, aangezien deze worden omgezet in GIF-bestanden. Helaas kunnen de foto's niet bewerkt worden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten