Browserfavorieten importeren in Chrome, Edge en Firefox

Door: redactie-computertotaal | 19 april 2022 08:52

How To

Wanneer je overstapt naar een nieuwe browser wil je natuurlijk wel je browserfavorieten meenemen. Dit kun je doen door ze te importeren in de nieuwe browser die jij gaat gebruiken. In dit artikel leggen we uit hoe browserfavorieten importeren werkt in de populaire browsers Chrome, Edge en Firefox.

Favorieten importen in Chrome

Allereerst is daar Google Chrome. Het importeren van je browserfavorieten gaat in deze webbrowser gemakkelijk en snel. Wanneer Chrome is geopend, klik je op het Chrome-menupictogram in de rechterbovenhoek, selecteer je de optie Bladwijzers in dit menu en kies je vervolgens de optie Bookmarks en instellingen importeren.

Er wordt dan een nieuw venster geopend, je moet de bron van de favorieten selecteren door op de kleine pijl te klikken om de beschikbare opties uit te vouwen, namelijk: vanuit FireFox, Internet Explorer of vanuit een HTML-bestand. Zodra de instellingen zijn gemaakt, klik je op Importeren. Je browserfavorieten worden nu geïmporteerd. 

Favorieten importeren in Chrome

Microsoft Edge heeft een vergelijkbare functie, ook hier kun je dus je browserfavorieten importeren uit een andere browser. Om dit te doen open je Microsoft Edge en selecteer je Instellingen en meer (de drie puntjes) bovenin het venster. Vervolgens selecteer je Favorieten, Importeren. Hier selecteer je vervolgens of je de favorieten uit een andere browser of uit een opgeslagen HTML-bestand wilt importeren.

Nadat je je keuze gemaakt hebt kies je het bestand dat je wil importeren. Wanneer het importeren is voltooid, zie je een melding. Selecteer Gereed. Als je hebt geïmporteerd vanuit een bestand, staan de geïmporteerde favorieten in een map op de werkbalk Favorieten. De map heet Geïmporteerd.

Favorieten importeren in Firefox

Ook in Mozilla Firefox is het mogelijk om favorieten te importeren. Hiervoor ga je naar de menuknop en klik je op de menuknop om het menupaneel te openen. Klik op Bladwijzers en klik daarna op de balk Bladwijzers beheren onderin. In het venster Bibliotheek klik je nu op Importeren en reservekopie maken en selecteer je gegevens van een andere browser.

Vervolgens wordt er een venster geopend waarin je de browser kunt selecteren waarin de favorieten staan. Selecteer de browser die de bladwijzers of andere gegevens bevat en ga verder naar de volgende schermen om het importeren te voltooien.

Nu weet je hoe je je browser favorieten snel en gemakkelijk importeert in een browser van jouw keuze. Of je nu Chrome, Edge of Firefox gebruikt: zo kun je snel doorgaan met je werk. 

0 Reactie(s) op: Browserfavorieten importeren in Chrome, Edge en Firefox

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.