Bubbli: Jouw foto's in volle glorie

Door: robin-smit | 08 november 2013 10:13

Review

Een foto vertelt je misschien meer dan duizend woorden, maar laat een foto je ook echt het geheel zien? De oplossing voor dit probleem kan vaak worden gevonden in een panorama. De makers van Bubbli laten je nu echter zien dat je jouw foto's zelfs nog meer informatie mee kan geven.

Prijs: Gratis

Beschikbaar voor: iPhone

Download Bubbli in de App Store

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • 360 graden foto's
  • eenvoudig te maken
  • ook geluid
  • Minpunten
  • geduld vereist

Bubbli is een app die het mogelijk maakt om foto's te maken in de vorm van een bubbel. Hierbij gaat de app dus nog een stuk verder dan een standaard panorama. Een bubbel belicht namelijk niet 180 graden zoals bij een panorama, maar 360 graden rondom. Alles wat jij kan zien staat dus op de foto, van de grond tot de lucht en van voor tot achter.

Het maken van een bubbel doe je door met jouw telefoon een positie aan te nemen en hierbij alle kanten van de bubbel te fotograferen. Bubbli helpt je hierbij door automatisch foto's te nemen wanneer je de camera beweegt. Met behulp van de verschillende sensoren in jouw iPhone wordt er vervolgens bepaald waar in de bubbel jij je nu bevindt. Dit systeem werkt over het algemeen goed, maar het is wel even opletten dat je niet te snel met je telefoon gaat zwaaien. Snelle bewegingen resulteren namelijk al snel in mislukte foto's. Doe je rustig aan dan is het maken van een bubbel vaak goed te doen.

Een voorbeeld van een Bubbli

Erg leuk aan gemaakte bubbels is dat je deze kan terugkijken door jouw telefoon te bewegen. Hierbij is vastgelegd waar het noorden ligt in jouw foto. Dit maakt het mogelijk om een bubbel precies zo terug te kijken zoals je hem gemaakt hebt. Dit is bijvoorbeeld erg leuk wanneer je na een verbouwing jouw oude en nieuwe huis met elkaar wil vergelijken. Om het effect van een bubbel extra goed te laten overkomen is het mogelijk om ook geluid op te nemen bij jouw bubbels.

Conclusie

Bubbli is een leuke app waarmee je foto's kan vastleggen in de vorm van een bubbel. Dit betekent dat je werkelijk alles om jou heen kan vastleggen. Om dit effect nog eens te versterken, is het ook mogelijk om geluid op te nemen bij de bubbels. Het maken van een bubbel is relatief eenvoudig, maar het is wel noodzaak om dit rustig te doen, want anders kan jouw bubbel er wat vreemd uit komen te zien.

0 Reactie(s) op: Bubbli: Jouw foto's in volle glorie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.