Bulkr 0.16

Door: evi-maquoi | 01 maart 2010 15:15

Review

Hebt u een heleboel foto’s op Flickr gepubliceerd en wilt u uw fotoset graag back-uppen? Of kijkt u gewoon graag naar foto’s van anderen? Dankzij Bulkr kunt u snel foto’s opzoeken, previewen en downloaden.

U hebt helemaal geen Flickr-account nodig om Bulkr te kunnen gebruiken. Zonder een eigen account is het bijvoorbeeld perfect mogelijk om foto’s van andere gebruikers op te zoeken. U kunt op titel of tags zoeken en u hebt de mogelijkheid om te sorteren op recente beelden. Foto’s die met copyright beschermd zijn, kunt u previewen. Beelden zonder copyright (bijvoorbeeld creative commons) kunt u downloaden. U hebt de keuze uit zes verschillende downloadformaten: van miniatuur tot groot. Standaard worden de foto’s opgeslagen in jpg-formaat in de map Bulkr op het bureaublad, maar u kunt ook een andere bestandslocatie opgeven. Indien u Original file selecteert als bestandsformaat kan het bestand in jpg-, png- of gif-formaat opgeslagen worden, afhankelijk van de upload van de fotograaf. Via de Explore-functie kunt u de mooiste foto’s van een bepaalde dag opzoeken en indien u de naam van een Flickr-gebruiker kent, kunt u ook zijn volledige fotoreeks opvragen. Het is mogelijk om tot tweehonderd foto’s in één keer in batch te downloaden.

Voer een trefwoord in, selecteer de foto’s die u wilt en druk op de Download-knop.

Eigen fotosets

Indien u zelf een Flickr-account hebt, zijn de mogelijkheden nog uitgebreider. Nadat u Bulkr toestemming hebt gegeven om uw Flickr-account te gebruiken door uw inlognaam en wachtwoord in te voeren op de Flickr-site, kunt u uw eigen foto’s back-uppen. Het formaat – miniatuur, klein, medium, groot - kiest u helemaal zelf. Deze back-upfunctie is vooral handig indien u gedurende maanden of jaren foto’s van verschillende bestandslocaties geüpload hebt naar Flickr. Door uw volledig Flickr-archief te downloaden via Bulkr kunt u al uw foto’s netjes in één map opslaan. Daarnaast is het ook mogelijk om uw eigen fotostream, sets en favorieten bekijken.

Bulkr is erg handig voor Flickr-gebruikers met een grote verzameling foto’s. Het pakket is gebruiksvriendelijk en de interface oogt mooi. Het enige minpuntje is dat er geen Nederlandse versie beschikbaar is.

Indien u zelf een Flickr-account hebt, kunt u dit koppelen aan Bulkr.

Bulkr 0.16

Freeware

Taal Engels

Medium 950 KB download (via Adobe AIR)

OS Windows XP/Vista/7; Mac OS X; Linux

Systeemeisen Adobe AIR

Maker ClipYourPhotos.com

Oordeel 8/10

Pluspunten

Mooie interface

Gebruiksvriendelijk

Tot 200 foto’s in batch downloaden

Goede zoekfunctie

Minpunten

Niet Nederlandstalig

0 Reactie(s) op: Bulkr 0.16

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.