BullGuard Antivirus en Internet Security 12

Door: Edmond Varwijk | 13 december 2011 16:56

Review

BullGuard gebruikt net als G Data een engine voor het opsporen en opruimen van malware die ze niet zelf hebben ontwikkeld. Deze scanmotor heeft het bedrijf in licentie. BullGuard wil het vooral de beleving van het product rondom die scanner verbeteren.

Versie 12 van BullGuard heeft zeer prettige nieuwe interface. Via een broodkruimelpad is altijd duidelijk waar u zich bevindt in het programma. Kleurcodering maakt de beveiligingsstatus van de computer inzichtelijk en een scan is nooit meer dan twee klikken weg. Wie zelf alles in wil stellen komt echter ook bij BullGuard niet onder een uitgebreider venster uit met opties voor updates, scans, spamfilter en het afhandelen van infecties.

Het nieuwe uiterlijk van BullGuard is erg mooi en praktisch.

Net als alle andere virusscanners kent ook BullGuard een volledige scan en een snelle scan. Bij BullGuard hebt u ook nog de mogelijkheid zelf aanvullende scans te definiëren. Voor het maken van zo'n 'antivirusprofiel' helpt een wizard u. U kunt zelf vaststellen welke delen van de computer worden onderzocht en bepalen welke actie wordt ondernomen bij een virusdetectie. Volgens BullGuard heeft het in Antivirus 12 vooral de detectie van onbekende virussen verbeterd, maar in tests is daar weinig van gebleken.

Internet Security 12

BullGuard Antivirus beschikt alleen over antivirus, antispam en beveiliging tegen besmette websites. Internet Security voegt daar nog een firewall, ouderlijk toezicht, een scanner voor achterstallige patches, een TuneUp-programma om de prestaties van de computer te verbeteren en een back-upprogramma aan toe.

Alle onderdelen en opties van BullGuard Internet Security 12 zijn terug te vinden in het configuratiescherm.

Het ouderlijk toezicht gebruikt de Windows-gebruikersprofielen en kan daar één van drie leeftijdscategorieën aan koppelen. De categorie bepaalt welke sites en informatie een gebruiker wel of niet mag zien. Het back-upprogramma kan zowel een back-up maken naar een cd/dvd of externe harde schijf, maar ook naar de 5 GB online opslagruimte die bij een BullGuard-abonnement meekomt. Daarbij biedt het opties de back-up te comprimeren en te versleutelen. Dat u zelf de sleutel kunt bepalen, heeft als nadeel dat wanneer u deze kwijtraakt niemand de data voor u kan openen, maar het voordeel is wel dat behalve u ook echt niemand erbij kan. Bij online opslag is dat laatste toch wel het beste.

Het ouderlijk toezicht in BullGuard Internet Security koppelt standaard leeftijdsprofielen aan de Windows-gebruikersaccounts.

Conclusie

BullGuard Internet Security haalt dankzij de extra's die het pakket biedt een hogere score dan de Antivirus. Het ouderlijk toezicht en zeker de back-upfunctie kan ons bekoren. Beide zijn in combinatie met de vereenvoudigde nieuwe interface van BullGuard bovendien ook voor minder ervaren gebruikers goed te begrijpen. Een nadeel van BullGuard zijn de scanresultaten. Hoewel het zich niet door AV-Comparatives liet testen, geven resultaten uit andere tests over het algemeen een iets onder gemiddelde score. Bovendien biedt BullGuard Antivirus geen abonnement voor meerdere computers, voor elke pc moet u het product apart aanschaffen.

BullGuard Antivirus 12

Prijs € 29,95 (1 pc) met 1 jaar updates

Taal Nederlands

Medium 1 dvd of download (23 MB)

Proefversie 15 dagen

OS Windows XP/Vista/7 (32 en 64 bit)

Systeemeisen 512 MB geheugen, 200 MB harde-schijfruimte

Maker BullGuard

Oordeel 6/10

Pluspunten

Interface

Scanprofielen makkelijk te bewerken

Minpunten

Scantijd

Geen abonnement voor meerdere pc's

Scanresultaten

BullGuard Internet Security 12

Prijs € 59,95 (3 pc's) met 1 jaar updates

Taal Nederlands

Medium 1 dvd of download (23MB)

Proefversie 60 dagen

OS Windows XP/Vista/7 (32 en 64 bit)

Systeemeisen 512 MB geheugen, 200 MB harde-schijfruimte

Maker BullGuard

Oordeel 7/10

Pluspunten

Interface

Scanprofielen makkelijk te bewerken

5 GB online back-up

Ouderlijk toezicht

Minpunten

Scantijd

Geen abonnement voor meerdere pc's

Scanresultaten

0 Reactie(s) op: BullGuard Antivirus en Internet Security 12

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.