Bullguard Internet Security 9.0

Door: Edmond Varwijk | 23 april 2010 16:02

Review

Bullguard is niet de eerste naam die opkomt wanneer over computerbeveiliging wordt gesproken. Daarvoor is het bedrijf een te kleine speler op de markt. Maar de ambities zijn anders en dus levert Bullguard met de Internet Security Suite een behoorlijk compleet en Nederlandstalig beveiligingspakket.

Bullguard Internet Security bestaat uit antivirus, antispyware, een firewall, antiphishing, spamfilter en online back-up. Daarbij is er gratis 24/7 technische ondersteuning en heeft het bijvoorbeeld een gamemodus waarin het programma ruimte geeft aan computerspelen en zelf minder geheugen en processortijd vraagt. Niet alle onderdelen van het product worden door Bullguard zelf gemaakt, zo zijn antivirusmodule en updates afhankelijk van BitDefender en is de firewallmodule afkomstig van Agnitum, bekend van de Outpost Firewall.

Bullguard is netjes in het Nederlandse vertaald.

Bullguard Internet Security komt met een handig back-upprogramma en 5GB online opslagruimte.

Gebruiksvriendelijkheid

Volgens Katrine Palsby van Bullguard heeft het bedrijf geen toegang tot de broncode van BitDefender en Agnitum, maar tweakt Bullguard beide onderdelen wel, biedt het aanvullende opties en zorgt het voor een betere interface en betere integratie met de rest van de suite. Bullguard wil namelijk vooral een vriendelijk en begrijpelijk beveiligingsproduct maken. Volgens Palsby is gebruiksvriendelijkheid zelfs de belangrijkste innovatie van Bullguards beveiligingsproducten. En voor een belangrijk deel wordt dat ook waargemaakt. Hier geen paniekerige pop-ups, geen moeilijke vragen tijdens de configuratie en het gebruik, standaardprofielen voor alle belangrijke taken. Het aantal opties in de schermen van het programma zijn van eenzelfde eenvoud, megagrote knoppen met duidelijke opdruk en altijd de mogelijkheid een functie direct uit te voeren volgens het standaardprofiel dat erbij hoort.

Bullguard weet alle moeilijke opties heel lang te verstoppen voor de gebruiker.

Toch weet ook Bullguard niet te voorkomen dat de gebruiker met technische termen in aanraking komt en lastige keuzes moet maken. Krijgt een programma toegang tot het internet dan meldt de firewall dat “een DLL-bestand als toepassing starten werd automatisch toegang verleend tot het internet”. De knop Meer info vertelt dan nog dat het “rundll32.exe” is die de toegang kreeg, maar welk programma echt, dat weet u nu nog altijd niet.

Ook Bullguard Internet Security kan lastige vragen stellen.

Prestaties

Behalve de gebruiksvriendelijkheid is natuurlijk ook de kwaliteit van een beveiligingspakket van belang. De BitDefender-engine scoort in vergelijkende tests zoals door AV-Comparatives goede resultaten bij het herkennen van virussen. In een veld van twintig producten haalt het de gedeelde tiende plaats met een herkenning van 97,5% van alle malware. Belangrijk is bovendien ook dat het weinig onterechte meldingen geeft. Daarbij is het echter niet de snelste in de test.

Conclusie

Bullguard Internet Security is ons best goed bevallen als beveiligingssuite. Het product biedt alles wat van een beveiligingsuite verwacht mag worden met uitzondering van geavanceerde onderdelen als versleuteling of ouderlijk toezicht.

Bullguard Internet Security 9.0

Prijs € 59,95 voor 3 pc’s; € 65,96 voor 5 pc’s

Taal Nederlands

Medium 1 cd

Proefversie 60 dagen

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen Pentium 4 1 GHz, 512 MB RAM, 200 MB harde-schijfruimte

Maker Bullguard

Oordeel 9/10

Pluspunten

Gebruiksvriendelijk

Compleet

Goede kwaliteit malwaredetectie

Nederlandstalig

Minpunten

Geen ouderlijk toezicht

Geen geavanceerde extra’s

1 Reactie(s) op: Bullguard Internet Security 9.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 17 juni 2015 19:50 Anoniem
    ik heb per ongeluk mijn anti-virus hoe kan ik het terug zetten
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.