3 bureaublad-tools voor Windows 10 die je niet mag missen

Door: Robbin Ooijevaar | 19 november 2015 07:00

Apps & Software

Soms kom je een programma tegen dat je enthousiast uitprobeert en jaren later nog steeds blijkt te gebruiken. De functie die het programma is verzorgt is bijvoorbeeld niet aanwezig in Windows. In dit artikel bespreken we drie van dit soort pareltjes voor je bureaublad.

Stap 1: Snel gevonden

Zodra je een usb-stick aansluit op je computer krijg je misschien een pop-up om aan te geven wat je met de inhoud wilt. De meeste mensen zoeken via Windows Verkenner naar de schijfletter om vervolgens de inhoud op te vragen. Desk Drive is een handig programmaatje dat maar één doel heeft: de usb-stick die je aansluit beter bereikbaar maken. Dit doet Desk Drive door een snelkoppeling op je bureaublad te plaatsen zodra de stick wordt aangesloten. De snelkoppeling wordt ook weer automatisch weggehaald zodra je de stick verwijdert. Activeer in de instellingen van Desk Drive de optie bij Uitvoeren bij opstarten.

Desk Drive maakt automatisch een snelkoppeling naar je usb-stick.

Optioneel kun je een vinkje plaatsen bij Windows Verkenner openen om al je verwisselbare media automatisch te openen. Als je schijfletters hebt die je wilt uitsluiten van Desk Drive kun je die bij de instellingen intypen. Desk Drive werkt ook met je externe harde schijf.

Stap 2: Extra schermen

Windows 10 heeft een virtuele bureaubladbeheerder. Voor wie een eerdere Windows-versie gebruikt en ook de behoefte heeft aan meer ruimte, is er Virtuoz Virtual Desktop. Het programma geeft je vier extra bureaubladomgevingen waartussen je snel kunt schakelen. Gebruik hiervoor de toetscombinatie Alt+1 t/m Alt+4 en het icoontje in je systeemvak.

Virtuoz Virtual Desktop is portable en heeft dus geen installatieprocedure. Download het zip-bestand, pak het uit en start het programma met Windows Verkenner via het bestand virtuoz.exe.

Stap 3: Iconen bewaren

Sommige mensen hebben een overvol bureaublad en zijn niet geïnteresseerd om de iconen te ordenen. Als je tot deze categorie behoort is DesktopOK niets voor jou. Heb je een favoriete volgorde voor je iconen en snelkoppelingen? Dan is DesktopOK handig om de posities te onthouden voor het geval je iconen plotseling door elkaar staan. DesktopOK maakt een 'snapshot' waarin de positie van de iconen wordt opgeslagen. Herstel deze momentopname om je iconen terug te zetten naar je favoriete locatie. Je kunt meerdere 'snapshots' vastleggen.

1 Reactie(s) op: 3 bureaublad-tools voor Windows 10 die je niet mag missen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 20 november 2015 13:52 Anoniem
    Bij die van virtuoz zit een trojan paard in dus een virus zei 360 security
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.