© PXimport

Calendar Magic 17.9

Geplaatst: 30 september 2011 - 07:28

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Martin Gijzemijter

De makers van Calendar Magic zijn van mening dat kalenders niet alleen maar nuttig hoeven te zijn, maar ook leuk mogen zijn. Deze agenda kan dan ook meer dan enkel uw afspraken inplannen. Het programma probeert zo veel mogelijk gegevens van over de hele wereld te combineren.

Wat houdt dat dan precies in? U kunt verschillende kalenders bekijken, zoals de Gregoriaanse, de Hebreeuwse, de Vietnamese enzovoort. Vervolgens kunt u die kalenders met elkaar vergelijken. Toegegeven, dat is grappig, al moet het nut ons nog duidelijk worden. Jammer is wel dat de interface echt foeilelijk is en het programma dus niet echt aantrekkelijk is om te gebruiken. U wordt ook niet echt aan het handje meegenomen, zodat u zelf mag uitzoeken wat nu precies het nut van alle vergelijkingen is.

© PXimport

Calender Magic ziet er echt helaas niet aantrekkelijk uit.

Daarnaast bevat het programma nog heel veel andere opties, zoals de mogelijkheid om te bekijken hoe laat het in een bepaald land is, wanneer welke feestdagen in welke landen worden gehouden en de optie om valuta, maten en andere eenheden te converteren. Er zitten ook onbegrijpelijke zaken (met betrekking tot kalenders) in, zoals een BMI-calculator, een zwangerschapscalculater, en zelfs een eisprong-calculator. Ook bevat het programma een speciaal menu voor allerlei wiskundige berekeningen, waarbij we ons echt afvragen wat het allemaal in een kalenderprogramma doet.

© PXimport

Naast nuttige dingen, bevat het programma ook onbegrijpelijke zaken, zoals een BMI-calculator.

Geschikt als vervanging voor de kalender in Outlook of de agendafunctie van Google is Calendar Magic absoluut niet. Het lijkt er ook niet echt voor te zijn bedoeld en we moeten toegeven dat de vele vergelijkingen die je kunt maken eventjes erg vermakelijk zijn. Maar dan ook echt eventjes. Voor de rest is het een onbegrijpelijke mengelmoes van functies, die het programma meer tot een onhandig Zwitsers zakmes van software maakt, dan tot kalendersoftware.

© PXimport

Calendar Magic 17.9

Freeware

Taal Engels

Download 3,83 MB

OS Windows 9x/ME/NT/2K/XP/2K3/Vista/7

Systeemeisen 6,2 MB harde-schijfruimte

Maker Eurosoft

Oordeel 6/10

Pluspunten

Interessante gegevens met elkaar vergelijken

Enorm veel opties en mogelijkheden

Minpunten

De interface ziet er werkelijk niet uit

Niet geschikt als serieuze kalender

Overbodige toevoegingen

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten