Call of Duty: Strike Team: Actie en strategie komen samen

© PXimport

Call of Duty: Strike Team: Actie en strategie komen samen

Geplaatst: 12 september 2013 - 08:59

Aangepast: 16 november 2022 - 10:00

Robin Smit

Dat de actiegames van Call of Duty zich op de consoles en PC al lang een breed bewezen hebben hoeft geen raadsel te zijn. Op mobiele apparaten was er tot nu toe echter weinig van dit succes merken. Gaat Call of Duty: Strike Team het tij keren?

Call of Duty: Strike Team is een shooter voor iOS die zich afspeelt in het jaar 2020. De spanningen tussen wereldmachten zijn hoog opgelopen en dat resulteert in de nodige operaties die moeten worden uitgevoerd door het Strike Team. Deze operaties zitten boordevol actie en hiermee lijkt het succesvolle Call of Duty recept volop aanwezig te zijn in de game.

Gelukkig hebben de makers van Call of Duty: Strike Team er ook voor gekozen om de nodige vernieuwing aan te brengen in de game. Zo speel je deze niet alleen vanuit de eerste persoon, maar ook vanuit de derde persoon. Dit wil zeggen dat het mogelijk is om jouw troepen van bovenaf aan te sturen om zo meer zicht te krijgen op het slagveld. Dit strategische element is een leuke vernieuwing aan de game. Ondanks dat Call of Duty: Strike Team zeker niet de eerste game is die dit concept toepast, bezorgen de verschillende perspectieven behoorlijk wat diversiteit.

 

© PXimport

Call of Duty: Strike Team werkt, zoals veel shooters op iOS, met virtuele knoppen op het scherm. Wederom moet ik concluderen dat de ervaring van de game hierdoor nog lang niet kan tippen aan die van een volwaardige console of computer. Hiermee is het hopen dat de ondersteuning voor fysieke gamepads in iOS 7 ook door Call of Duty: Strike Team wordt opgepakt.

Conclusie


Call of Duty: Strike Team is een shooter voor iOS in de kenmerkende Call of Duty stijl. De game is speelbaar in de eerste en derde persoon, waardoor er een behoorlijke strategische lading aan de shooter wordt toegevoegd. Helaas blijft het spelen van dergelijke games op een touchscreen nog altijd onderdoen aan het spelen met een fysiek invoerapparaat.

8,0

Ons oordeel

Pluspunten

Perspectieven

Boordevol actie

Minpunten

Bediening

Conclusie

Beschikbaar voor: iPhone & iPad Getest op: iPhone [Download Call of Duty: Strike Team in de App Store](https://itunes.apple.com/us/app/call-of-duty-strike-team/id655619282?mt=8)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten