CameraBag - Instagram voor de pc

Door: Maikel Dijkhuizen | 07 november 2014 09:41

Apps & Software

Heb je niks met Photoshop en andere geavanceerde fotobewerkers, maar vind je het wel leuk om kiekjes een mooi effect te geven? CameraBag kun je min of meer zien als de desktopversie van Instagram. Althans, als je de sociale netwerkfunctie even wegdenkt.

Score
60
  • Pluspunten
  • Eenvoudige correcties
  • Ruim 150 filters
  • Laagdrempelig
  • Minpunten
  • Alleen fullscreen-correcties
  • Lelijke randen
  • Soms onstabiel

None

CameraBag 2.6

Prijs:

$ 15,- (ca. € 11,-)

Taal:

Engels

OS:

Windows Vista/7/8; Mac OS 10.6 en hoger

Website:

www.nevercenter.com

Vergeleken met de grote hoeveelheid toeters en bellen van andere fotobewerkers, heeft CameraBag een zeer rustige gebruikersomgeving. Aan de rechterkant is er alleen een verticale zijbalk aanwezig waarin je toegang hebt tot diverse bewerkingsgereedschappen. De foto neemt het overige deel van het venster in beslag. Lekker overzichtelijk dus! Wanneer je met de cursor op één van de ruim 150 beschikbare filters gaat staan, verschijnt er meteen een voorbeeldweergave in beeld.

Handig, want je zoekt zo vliegensvlug een mooi effect uit. Zodra je eenmaal een filter hebt gekozen, pas je desgewenst nog handmatig de waarden aan. Je kunt onder meer het contrast, de verzadiging en de helderheid wijzigen. Door met de waarden te spelen, stel je optioneel je eigen filter samen. Handig is ook de functie Quicklook. Hiermee open je een groot venster met miniaturen, waarna je alle effecten gemakkelijk met elkaar vergelijkt.

Gebruik de functie Quicklook om snel filters met elkaar te vergelijken.

Simpele bewerkingen

Bij het onderdeel Adjustments vind je diverse basisgereedschappen om kiekjes te perfectioneren. Je kunt bijvoorbeeld een uitsnede maken en de kleuren aanpassen. Verder is het mogelijk om de afbeelding te vervagen. Om te voorkomen dat derden je foto ongevraagd gebruiken, voeg je eventueel een watermerk toe. De software heeft ook een optie in huis om foto's te voorzien van randen, maar het resultaat hiervan valt erg tegen. Zodra je klaar bent met de bewerkingen, sla je de foto op als jpg-, png- of tif-bestand.

Je voert met CameraBag eenvoudige bewerkingen uit, zoals het maken van een uitsnede.

Conclusie

Wanneer je foto's op de computer een Instagram-effect wilt geven, is CameraBag het programma bij uitstek. Gunstig is dat je de waarden naar eigen wens aanpast en simpele correcties toepast. Houd er verder rekening mee dat het niet mogelijk is om een apart gedeelte van de afbeelding te selecteren en te bewerken. Soms is CameraBag wel wat onstabiel. Zo liep het programma op ons testsysteem een enkele keer vast en werden correcties niet goed verwerkt.

CameraBag heeft een minimalistische gebruikersomgeving.

0 Reactie(s) op: CameraBag - Instagram voor de pc

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.