Capcom bevestigt 'lopen en schieten' in Resident Evil 6

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 15 februari 2012 11:41

Apps & Software

Capcom kondigt woensdag aan dat het in Resident Evil 6 mogelijk zal zijn om gelijktijdig te lopen en te schieten. Hiermee gaat voor veel Resident Evil-fans na lange tijd een wens in vervulling.

Volgens de uitgever en ontwikkelaar zullen de vijanden in Resident Evil 6 zich anders gedragen dan gamers van de horrorserie gewend zijn. "De zombies zullen rennen, springen en wapens gebruiken", verklaart Capcom.

Om de speler met deze agressieve vijanden af te laten rekenen is er gekozen voor een compleet nieuw besturingsschema. Zo zal het dus mogelijk zijn om te lopen en te schieten, maar kunnen gamers ook over de grond glijden, wegduiken en lijkt er een nieuw coversysteem te zijn ontwikkeld.

Naast deze informatie over de gameplay komt Capcom woensdag ook met enkele details omtrent het verhaal van Resident Evil 6. Zo zal het spel zich in het jaar 2013 afspelen en ontvouwt een groot deel zich in de fictieve Chinese stad Langshiang.

Chris en Leon

Naast oude bekenden Chris Redfield en Leon Kennedy zal ook een derde hoofdpersonage zijn opwachting maken. Hoewel deze woensdag nog niet bij naam genoemd wordt, zegt Capcom wel het volgende: "Hij zit momenteel verwikkeld in een bloedig gevecht in Oost-Europa, en denkt enkel aan het geld dat hij met deze gevaarlijke opdrachten kan verdienen."

Resident Evil 6 staat gepland voor een wereldwijde lancering op 20 november 2012. De game komt beschikbaar voor de PlayStation 3 en de Xbox 360. Een pc-versie wordt op een later moment uitgegeven.

0 Reactie(s) op: Capcom bevestigt 'lopen en schieten' in Resident Evil 6

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.