Car Starter: Het digitale dashboard voor in de auto

Door: Robin Smit | 16 oktober 2013 11:49

Apps & Software

We weten allemaal dat het gebruik van een smartphone tijdens het rijden gevaarlijk en verboden is. Toch wil het wel eens gebeuren dat je toch even naar je scherm moet kijken om bijvoorbeeld een contactpersoon te zoeken of de navigatie te starten. Met Car Starter doe je dit nu zo veilig mogelijk.

Score
60
  • Pluspunten
  • Duidelijk
  • Essentiële functies snel toegankelijk
  • Minpunten
  • Verwijzing naar externe navigatie
  • Botst met Windows Phone

None

Prijs: Gratis

Beschikbaar voor: Windows Phone

Download Car Starter in de Windows Marketplace

Car Starter is een app voor Windows Phone die dient als een startscherm voor in de auto. Zo laat de app je bijvoorbeeld groot de datum, tijd en huidige accustatus van jouw telefoon zien. Daarnaast zijn enkele belangrijke functies snel te raadplegen. Onder deze functies vallen het starten van navigatie, het bellen van een contactpersoon en het afspelen van muziek. Voor de navigatie geldt dat er twee locaties kunnen worden ingesteld waar met een druk op de knop naar kan worden genavigeerd. Bij de contactpersonen kunnen maximaal zes personen onder een snelknop worden geplaatst.

Door al deze functies op een overzichtelijk scherm bij elkaar te brengen, zou Car Starter de handelingen die je onderweg moet verrichten op jouw telefoon tot een minimum moeten beperken. Tot op bepaalde hoogte werkt dit erg goed in de app. Zo zijn de knoppen in de app groot en duidelijk, waardoor je snel ziet waar je op moet klikken. Helaas laat de app steken vallen wanneer het aankomt op de integratie met Windows Phone zelf. Een voorbeeld hiervan vindt plaats bij het bellen van een contactpersoon. Hierbij krijg je na het selecteren van de contactpersoon nog de vraag of je deze contactpersoon echt wil bellen. Deze melding is erg klein en schiet hierdoor het doel van de app voorbij.

Dit is helaas niet de enige imperfectie, want voor de navigatie word je bijvoorbeeld weer doorverwezen naar een externe app naar keuze. Hiermee start je navigatie direct, maar ben je de handige sneltoetsen wel weer kwijt. Dit alles maakt van Car Starter een app die een goed doel heeft, maar op de uitwerking aardig wat steekjes laat liggen.

Conclusie

Car Starter is een app die het veiliger moet maken om essentiële handelingen op een telefoon in de auto te verrichten. Zo kan je met behulp van grote knoppen snel gesprekken beginnen, muziek afspelen of navigatie starten. Helaas botst de app op aardig wat vlakken met Windows Phone, waardoor handelingen omslachtiger worden dan de bedoeling is.

0 Reactie(s) op: Car Starter: Het digitale dashboard voor in de auto

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.