Carpoolen voor feestgangers

Door: robin-smit | 18 juli 2012 16:06

Review

Het is weer zomer en dus ook weer tijd voor de vele festivals die Nederland kent. Nu kan het bezoeken van een festival of ander evenement soms worden geremd door de kosten die het vervoer er naartoe met zich meebrengt. De app Ride Here introduceert een carpool systeem voor feestgangers.

In de mooi vormgegeven en overzichtelijke app is een handige kalender te vinden met veel verschillende evenementen die in de planning staan. Hierbij worden onder andere festivals, concerten en andere feesten weergegeven. Per evenement is in een oogopslag te zien of er gebruikers zijn die een lift aanbieden of zoeken voor het evenement. Met behulp van een eenvoudig systeem kun je jezelf hieraan toevoegen en er zo op een eenvoudige manier voor zorgen dat je nooit alleen in de auto zit.

De app werkt erg goed, maar een nadeel is, dat er geen rekening wordt gehouden met de woonplaats van gebruikers. Zo is het voor iemand uit Utrecht bijvoorbeeld niet erg handig om eerst naar Rotterdam te rijden voordat hij naar Groningen gaat. Een ingebouwd systeem dat hier rekening mee houdt zou een goed aanvulling zijn op de app. Toch is dit punt geen reden om de app niet te gebruiken.

Kortom

Ride Here is een vernieuwende en bijzonder handige app die feestgangers helpt te carpoolen. De ingebouwde kalender maakt het eenvoudig om gebruikers te vinden die een rit aanbieden of zoeken. Als verbeterpunt zou de Ride Here rekening kunnen houden met de woonplaats en bestemming van gebruikers.

0 Reactie(s) op: Carpoolen voor feestgangers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.