CARROT Weather: de onbeleefd veelzijdige weer-app

Door: Ronald Smit | 23 januari 2021 09:43

Beste weerfoto's: stralen in het bos
How To

Het weer is iets waar we uiteindelijk toch niet over uitgepraat raken, al was het maar omdat de meeste mensen er dagelijks mee te maken hebben. Dat én serieus diepgravende weersvoorspellingen en info plus een beetje lol hand in hand gaan, bewijst CARROT Weather.

CARROT Weather (iOS, iPadOS, Android) is niet bepaald een standaard weer-app . Natuurlijk tref je er een prima voorspelling in aan, gebaseerd op selecteerbare (!) bronnen. Bijzonder is ook dat je decennia lang terug in het verleden kunt kijken naar ‘het weer van toen’. En daar vervolgens je eigen conclusies over al dan niet voortschrijdende klimaatveranderingen uit kunt trekken.

Ook de gelikte gebruikersinterface is niet dé highlight van CARROT Weather. Nee, die wordt gevormd door de – nou ja – toch wel tamelijk onbeleefde weer-assistent. Haar redelijk schofferende commentaren maken de app alleraardigst in gebruik, zelfs als het pestweer is of gaat worden. Standaard word je aangesproken als ‘meat bag’, waarmee de toon al direct is gezet.

Gelukkig kan de mate van onbeleefdheid voor een ieder met wat teerdere ziel aangepast worden van – nagenoeg – poeslief tot ronduit onbeschoft. Dat doe je door in de app rechtsboven op de knop met het naar beneden gerichte driehoekje te tikken. Tik vervolgens in het opengeklapte menu op Settings en scroll naar Personality. Klik op de vermelde persoonlijkheid hierachter en kies iets van je gading. Ook de politieke voorkeur van de assistent kun je hier instellen. Waarbij het natuurlijk het lolligst is als je een kleur kiest die het verst van je eigen opvattingen afstaan.

Carrot
Stel de mate van onbeschoftheid in via de schuifregelaar…

Notificaties, tijdmachine en spel

Check verder ook de overige opties in de settings even. Je kunt hier zaken als eenheden en notificaties aanpassen. Wat notificaties betreft is het mogelijk om ook dagelijks of in de morgen of aan het eind van de middag een weersvoorspelling te tonen. Handig, want zo weet je precies waar je aan toe bent wat ’t weer betreft. Ofwel: wordt het een zwembroek vandaag of toch maar die winterjas?

Verder heeft CARROT Weather ook nog een spelletje aan boord, waarbij je – afhankelijk van de beleefdheidsinstellingen – flink wat commentaar van de assistent kunt verwachten. Om de spelmodus te starten tik je simpelweg weer op de genoemde knop rechtsboven in beeld en dan op Secret Locations. De app is tevens voorzien van een weerrader (knop naast de driehoek-knop) en de beloofde ‘tijdmachine’ (knop daar weer naast).

Tipje tot slot: prik de assistent niet in de ‘occular sensor’, dat wordt niet gewaardeerd.

0 Reactie(s) op: CARROT Weather: de onbeleefd veelzijdige weer-app

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.