Cashflow Manager 4.3: Alle inkomsten en uitgaven op een rijtje

Door: Maikel Dijkhuizen | 13 april 2014 09:00

Review

Dankzij het programma Cashflow Manager van BankingTools krijg je gemakkelijk inzicht in je financiële huishouding. Je ziet precies op welke uitgaven je kunt besparen, zodat je meer geld voor jezelf overhoudt.

Prijs: € 39,95

Taal: Nederlands

OS: Windows XP/Vista/7/8

8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Simpel bankgegevens inlezen
 • Ondersteuning voor IBAN
 • Duidelijke grafieken
 • Minpunten
 • Weinig ver­nieuwing
 • Relatief duur

Het is de bedoeling dat je transactiegegevens van je bankrekening in Cashflow Manager laadt. Dit kan op twee manieren. Je maakt rechtstreeks online verbinding via internetbankieren of je importeert handmatig een bestand met transactiegegevens. Nadat alles is ingelezen, verdeelt Cashflow Manager de uitgaven en inkomsten over verschillende rubrieken. Dit maakt de boel erg overzichtelijk. Je ziet bijvoorbeeld meteen hoeveel geld je in een bepaalde periode kwijt bent aan abonnementen en kleding. Handig is dat de software een functie biedt om bepaalde transacties aan zelfgemaakte rubrieken toe te wijzen. Overigens kijkt het programma niet alleen naar het verleden, want je kunt ook alvast budgetten opstellen. In Cashflow Manager is het mogelijk om meerdere administraties bij te houden.

Vanuit Cashflow Manager haal je bij de bank rechtstreeks af- en bijschrijvingen op.

IBAN-ondersteuning

De ontwikkelaars hebben de software volledig afgestemd op de laatste ontwikkelingen in de financiële wereld. Zo leest je nu probleemloos gegevens in die afkomstig zijn van IBAN-rekeningnummers. Eventuele updates op het gebied van IBAN haalt de software automatisch op vanaf internet, zodat je geen foutmeldingen krijgt bij het inlezen van transactiebestanden. Meer vernieuwing is er in deze verse editie van het programma helaas niet te vinden. BankingTools heeft een aantal verstandige veiligheidsmaatregelen genomen om je privacy te beschermen. Zo stelt je optioneel een wachtwoord in. Daarnaast bewaart het programma alle gegevens met encryptie op je pc.

Analyseer transactiegegevens aan de hand van allerlei grafieken.

Conclusie

Als je je bestedingspatroon in kaart wilt brengen, kun je prima met dit gebruiksvriendelijke programma uit de voeten. Fijn is dat de interface geen onnodige poespas bevat, zodat je gemakkelijk alle aandacht houdt bij je financiële huishouding. Hoewel Cashflow Manager best lekker werkt, vinden we de aanschafprijs van 39,95 euro wel wat aan de hoge kant. Wil je uitsluitend transactiegegevens analyseren, dan kun je ook de goedkopere alternatieven Cashflow Assistant (19,95 euro) of Cashflow Viewer (9,95 euro) overwegen.

2 Reactie(s) op: Cashflow Manager 4.3: Alle inkomsten en uitgaven op een rijtje

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 15 april 2014 13:55 Anoniem
  Heb 't al jaren en ben nog steeds erg tevreden.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 23 maart 2020 19:28 AndreDierick
  Toch ontbreekt hier de actualiteit: inmiddels is versie 5.1.0.83! En inderdaad: een gemakkelijk programma om je financiën bij verschillende banken bij te houden! Waarom wordt deze pagina door Computertotaal al zoveel jaren niet geactualiseerd?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.