Chameleon Window Manager 1.1.0.131

Door: dirk-schoofs | 23 januari 2012 18:10

Review

De drie knoppen waarmee u vensters sluit, maximaliseert en minimaliseert, lijken hun tijd te hebben gehad. Er komen regelmatig uitbreidingen die vanuit de rechterbovenhoek de vensters op uw bureaublad beter benutten. Met Chameleon Window Manager voorziet u alle vensters van maximaal zes extra knoppen, waardoor u meer mogelijkheden krijgt en het scherm overzichtelijker blijft.

Chameleon Window Manager is een erg eenvoudige tool. Na de installatie wijzigt u de taal in het Nederlands en vanaf dan beheert u de extra knoppen vanuit slechts één configuratievenstertje. Aanvankelijk staan alle zes extra knoppen aangevinkt. U kunt ook selectief te werk gaan en zelf kiezen welke knoppen u wilt plaatsen en welke niet.

Volgorde wijzigen

Wanneer u de muisaanwijzer naar rechts beweegt in het controlevenster, verschijnen er pijltjes om de volgorde van de knoppen te wijzigen. Hoe hoger de betreffende knop komt te staan in het controlevenster, hoe meer hij naar links in de vensterbalk zal verschijnen. De software werkt trouwens niet alleen in Windows Verkenner, de vensters van alle programma's worden voorzien van de nieuwe knoppen.

In het programma duidt u aan welke knoppen u wilt plaatsen en welke niet

6 nieuwe functies

De knop Venster links op het scherm positioneren plaatst het venster tegen de linkerkant van het scherm. Hier kunt u nog aanduiden dat dit venster maar de helft van uw schermbreedte mag innemen. Natuurlijk is er ook een knop voor het plaatsen van een venster aan de rechterzijde van het scherm. De derde knop maakt het venster transparant. Dankzij de transparantie kunt u zien wat er onder een geopend venster zit, zonder dat u het venster moet verschuiven. Wilt u dat een bepaald venster altijd zichtbaar blijft, dan gebruikt u de knop Altijd boven. De vijfde knop, Minimaliseer naar titel, zorgt dat alleen de titelbalk te zien is, en de laatste knop parkeert het actieve scherm in het systeemvak van Windows. Chameleon Window Manager activeert zichzelf telkens wanneer u de computer start, de instellingen blijven dus behouden. Wanneer u een instelling wilt wijzigen kunt u het programma openen vanuit het systeemvak.

Vanaf nu beschikken we over zes extra knoppen

Chameleon Window Manager 1.1.0.131

Freeware

Taal Nederlands

Download 3,5 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 7/10

Pluspunten

Houdt het bureaublad iets meer overzichtelijk

Eenvoudig in gebruik

Minpunten

Geen hulpfunctie

Veiligheid

Let op: 1 van 42 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar één is, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

0 Reactie(s) op: Chameleon Window Manager 1.1.0.131

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.