Check eenvoudig of je pc die ene game kan draaien

© PXimport

Check eenvoudig of je pc die ene game kan draaien

Geplaatst: 28 november 2014 - 07:30

Aangepast: 16 november 2022 - 09:54

Martin Gijzemijter

De wedloop in processorkracht van een jaar of tien geleden is er anno 2014 niet meer, maar dan nog blijft het altijd de vraag of dat geweldige nieuwe spe wel draait op de pc die je een jaar of twee geleden hebt gekocht. Gelukkig is giswerk wat dat betreft verleden tijd.

Er is namelijk een dienst op internet die een database heeft opgebouwd van de systeemeisen van vrijwel alle moderne (en minder moderne) games, en deze kan vergelijken met het systeem waarop je van plan bent om het spel te gaan draaien. Om de analyse uit te voeren, surf je naar http://www.systemrequirementslab.com/cyri. Vervolgens typ je in het tekstveld de naam van de game die je wilt aanschaffen en klik je op Can You Run It? Ter illustratie nemen we Sims 4, een redelijk nieuw spel met aanzienlijke systeemeisen.

 

© PXimport

Typ de naam in van het spel dat je wilt aanschaffen / spelen.

Detectie configureren

Vervolgens krijg je de vraag op wat voor manier de detectie mag plaatsvinden. De meest eenvoudige optie is Automatic Detection, waarmee de website je systeem scant. Hiervoor wordt Java gebruikt en dat is prima, maar sommige mensen vinden dat uit veiligheidsoverwegingen niet prettig. Je kunt ook kiezen voor Desktop App maar dan moet je eerst software downloaden. Kies je voor View requirements, dan kun je zelf de afweging maken. Wij kiezen voor Automatic Detection. Klik op Start.

 

© PXimport

Bepaal hoe je de detectie wilt laten uitvoeren.

Detectie uitvoeren

Zodra je op Start hebt geklikt zal de detectie beginnen, maar eerst dien je bovenin aan te geven dat de site toegang heeft tot je systeem, anders kan er niets gescand worden. Zodra je dit doet krijg je na een minuutje scannen de uitslag te zien. Zoals je ziet kunnen wij in ons geval The Sims 4 wel draaien, maar presteert ons systeem nog niet optimaal. Daarvoor zouden we volgens de site een betere videokaart moeten installeren.

 

© PXimport

En binnen no-time weet je of je het spel kunt draaien en waarom (niet).

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten