Check snel actuele bustijden

© CIDimport

Check snel actuele bustijden

Geplaatst: 8 juni 2012 - 08:03

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Redactie ID.nl

Rennen voor de bus zal je met deze app niet meer overkomen. Je kan namelijk zeer snel en eenvoudig de bustijden checken.

Dit broertje van de app Treintijden is hetzelfde vormgegeven en navigeert gemakkelijk. De tabbladen: favorieten, laatst bekeken, zoeken en instellingen zorgen er met name voor dat de bustijden binnen no-time op het scherm zichtbaar zijn. Via 'zoeken' kan men zowel de halte, stad als buslijn invullen. De app geeft vervolgens de meest geschikte haltes weer, welke gesorteerd zijn op alfabetische volgorde.

Helaas is de GPS functie niet geïntegreerd, wat bij Treintijden juist zeer handig is. De bustijden in de buurt van jouw locatie zal je dus zelf moeten opzoeken. Wel is het mogelijk favorieten aan te wijzen, zodat je binnen één klik het volledige busschema op jouw scherm hebt.

Let wel op, want Bustijden levert slechts drie verzoeken per dag. Voor het opvragen van meerdere tijden per dag dien je de volledige app aan te schaffen.

Alhoewel Bustijden goed en snel werkt, blijft 9292ov toch leider op de markt. Deze app maakt het wel mogelijk reizen te plannen, heeft een GPS-functie en combineert het volledige openbaar vervoer. Het enige voordeel van Bustijden is dat het complete schema van een lijn zichtbaar is. Echter wanneer heb je dit nodig?

Kortom

De app Bustijden navigeert goed. Helaas herkent de app jouw locatie niet en worden alleen de bustijden van Arriva ondersteund. Daarnaast zijn er slechts drie verzoeken per dag mogelijk en biedt het eigenlijk geen sterke concurrentie tegen de 9292ov app.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten