Check snel de actuele treintijden

Door: tessa-vermeulen | 08 juni 2012 12:00

Review

Nog snel even de treintijd checken voordat je naar het station rent. Met de app Treintijden gaat dit zeer eenvoudig.

Wanneer je locatievoorzieningen toestaat, zoekt de app bij openen direct naar de dichtstbijzijnde treinstations. Deze worden op het hoofdscherm zichtbaar, gesorteerd op de afstand tot jouw locatie. Hierbij wordt zowel het aantal kilometers als de naam van het station genoemd. Bij het aanklikken van een station worden alle actuele vertrektijden binnen een uur getoond. Daarnaast wordt het type trein, de eindbestemming, het spoornummer, en de vertraging weergegeven.

Naast het zoeken op locatie, is er ook een zoekbalk, een favorietenlijst en een tabblad 'laatst bekeken'. Het is dus zeer eenvoudig het juiste station te vinden. Helaas kan je maximaal drie maal per dag de treintijden opvragen. Bij de aanschaf van de volledige app, vervalt deze restrictie.

Het design van de app lijkt sterk op die van de Nederlandse Spoorwegen. Met gele accenten, zwarte letters en blauwe details krijg je de NS-sfeer direct te pakken. Daarnaast is deze app niet echt origineel. De NS-applicatie biedt dezelfde functies en meer. Zo kan men een reis plannen of storingen bekijken.

Ben je toch geen fan van de NS-app, dan is er nog een ander alternatief, de app Trein. Deze app maakt het wel mogelijk reizen te plannen en op te slaan.

Kortom

Deze app werkt goed en ziet er strak en overzichtelijk uit. Toch laat het ten opzichte van de concurrentie te wensen over. Er kunnen namelijk per dag slechts drie verzoeken worden gedaan, je kan geen reizen plannen en storingen worden niet weergegeven.

0 Reactie(s) op: Check snel de actuele treintijden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.