Checklists maken en delen

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 05 juli 2011 17:27

Apps & Software

Een checklist maken voor een bepaalde taak is in feite het wiel opnieuw uitvinden. Want u kunt het zo gek niet bedenken of iemand heeft het al eens eerder gedaan. Zonde van de tijd om dit werk telkens opnieuw te doen, vonden ook de makers van Checklist.com. Zij stellen ontelbare checklists ter beschikking die anderen reeds hebben gemaakt.

Het idee achter Checklist.com is even eenvoudig als briljant, want wanneer men dit soort lijsten op een centrale plek online bewaart en telkens verbetert en bijwerkt, ontstaan er natuurlijk zeer complete lijstjes, over de meest uiteenlopende onderwerpen. Het maakt dus niet uit of u van plan bent om te gaan trouwen, op vakantie te gaan, te verhuizen, een 10-minutengesprek moet aangaan, veilig wilt barbecueën enzovoort, want u kunt het zo gek niet bedenken of iemand anders heeft er al een lijstje voor gemaakt. Wanneer u de site opent, ziet u een groot zoekveld in beeld waarmee u kijkt of de gewenste checklist al aanwezig is. Extra prettig is dat de site zowel Engels- als Nederlandstalig is, zodat u ook lijstjes vindt voor typisch Nederlandse zaken.

De kans is zeer groot dat de checklist die u zoekt al in de database aanwezig is.

Aanpassen en eigen checklist

Het openen en afdrukken van een checklist kunt u doen zonder een account aan te maken. Maar de site biedt u ook de mogelijkheid om bestaande checklists aan te passen, bijvoorbeeld als bepaalde punten voor u niet relevant zijn. Om dit te doen dient u wel een account aan te maken. De eenvoudigste manier om dit te doen is klikken op Mijn Checklists bovenin en vervolgens op Registeer hier. Zodra u uw gegevens hebt ingevoerd bent u direct ingelogd. Eenmaal ingelogd kunt u bestaande checklists bewerken, maar ook uw eigen lijstjes aanmaken. Zeer handig is dat, wanneer u klikt op Mijn Checklists bovenin, en u typt de naam van de checklist die u wilt maken, de site direct aangeeft of er al lijstjes zijn die hierop lijken. Dat voorkomt dat u alsnog onnodig werk verricht. Maakt u zelf een lijstje, dan zijn er twee knoppen die van belang zijn. Met + Groep voegt u een verzamelnaam toe (bijvoorbeeld iets als: Regelen per telefoon of Regelen per post. En met + Taak voegt u taken toe aan een groep. Bent u klaar met de checklist, dan kunt klikken op de knop Delen om anderen uit te nodigen uw checklist te bekijken of de checklist te embedden.

U kunt een bestaande checklist aanpassen of uw eigen checklist maken.

3 Reactie(s) op: Checklists maken en delen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 9 september 2013 10:21 Anoniem
  neuk je moeder
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 29 januari 2014 14:24 Anoniem
  je stinkt na vissaus
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 5 juli 2016 16:28 Anoniem
  hallo
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.