Must-have Chrome-extensies voor Reddit

Door: Laura Kempenaar | 26 mei 2019 12:10

How To

Reddit is een social medium, maar kan ook een wereldwijd forum aan de steroïden worden genoemd. Er worden maandelijks gemiddeld 18 miljard pageviews geteld en er zijn 330 miljoen Reddit-gebruikers. Er komt niet alleen entertainment vandaan, maar soms ook nieuws. Kortom, het is een veelgebruikt platform. Dit zijn de beste Chrome-extensies om je gebruikerservaring te verbeteren.

Old Reddit Redirect

We beginnen meteen met een onmisbare browser-extensie voor Reddit: Old Reddit Redirect. Vorig jaar introduceerder Reddit een vernieuwde frontpagina. Deze zit bomvol reclame-trackers en is daardoor log. Het is onoverzichtelijk en rommelig. Kortom, een enorme stap achteruit ten opzichte van het traditionele ontwerp, dat ondanks zijn wat gedateerde uiterlijk wel functioneel is. Het traditionele Reddit-ontwerp is nog altijd vindbaar onder old.reddit.com. Deze browserextensie (die overigens ook voor Firefox beschikbaar is), zorgt ervoor dat iedere Redditpagina in de traditionele opmaak getoond wordt.

Old Reddit

Reddit Enhancement Suite

Een van de meest gebruikte extensies, dat is de Reddit Enhancement Suite. Zo’n suite klinkt heel luxe en dat is het ook. Je kunt bijvoorbeeld makkelijk tussen accounts wisselen, gebruikers een eigen tag geven zodat je ze herkent als je ze weer tegenkomt en handigheidjes waardoor je extra knoppen hebt om afbeeldingen te bekijken zonder van de site weg te navigeren of die juist vanzelf al meer weergeven waardoor je nooit meer op ‘next page’ hoeft te drukken.

Open Reddit NSFW-links in een incognitovenster

Misschien mag je tijdens werk op Reddit surfen, maar dat betekent waarschijnlijk niet dat het handig is om alle content van het social mediaplatform open en bloot op je werkplek te laten zien. Deze extensie zorgt ervoor dat al die pagina’s die misschien niet zo geschikt zijn voor werk (of kleine kinderen) in een incognitovenster worden geopend. Dat is dan weer net even iets veiliger voor werk, of liever gezegd: voor na werk.

Reddit Hover Text

Al dat klikken en pagina’s laden gaat best snel op Reddit, omdat het erg tekstgebaseerd is, maar soms is het zonde om een pagina te laden die helemaal niet zo interessant blijkt. Met de Hover Text-extensie kun je door alleen even je muis op een link te laten zweven alvast zien wat je onder die link kunt verwachten.

Reddit Notifier

Je bent niet constant op Reddit, maar misschien wil je wel voortdurend op de hoogte worden gehouden van wat er nieuw is op het platform. Dat kan met deze Notifier, die laat zien van wie je een bericht hebt of wie er op je heeft gereageerd. Je kunt zelf instellen hoe vaak deze meldingen refreshen, zodat je niet constant pop-ups in je scherm hebt terwijl je bezig bent met andere dingen.

Reddit Check

Wil je net een prachtige post op Reddit plaatsen, blijkt dat iemand je allang voor was. Dat is zonde en vervuilend voor het platform, waardoor het slim kan zijn om de Reddit Check Chome-extensie te gebruiken. Deze checkt vast voor jou of de URL die je wilt gaan insturen al door iemand anders is ingestuurd. En zo ja, dan kun je meteen naar die discussie toe navigeren.

Companion for Reddit

Wil je Reddit iets meer gepersonaliseerd hebben, gebruik dan Companion for Reddit. Deze extensie maakt het mogelijk om Reddit op een andere visuele manier weer te geven, terwijl deze niet veel meer bandbreedte opsnoept. Je kunt ook meteen Reddit laten starten wanneer je Google Chrome opent. Vooral is deze toevoeging aan je browser geweldig omdat het een wat minimalistische variant van Reddit biedt.

Reddit Comment Collapser

Reddit is gezellig druk, maar het betekent ook dat sommige reactie-gedeeltes enorm groot zijn. Heb je geen zin om in het midden van een reactiestorm te eindigen, dan kun je de Comment Collapser extensie inzetten om beter onder controle te hebben welke boom aan reacties er precies ontvouwt. Handig: deze extensie is te gebruiken met de Enhancement Suite.

Reddit Link Opener

Heb je een Reddit-pagina openstaan die je erg boeiend vindt en wil je graag meer lezen over het onderwerp? Met een klik kun je met de Reddit Link Opener alle linkjes openen die te vinden zijn op de Reddit die je open hebt staan.

Reddit extensie

Nuke Reddit History

Het voordeel van een groot forum waarop je alles kwijt kunt, dat is dat je er ook achter kan zitten op een iets minder fantastisch moment in je leven. Of je bent al zoveel jaar lid, dat je eerste posts allang niet meer een goede representatie zijn van wie je bent. Het is daarom best handig om in een keer je hele account leeg te kunnen halen. Daarvoor is deze Nuke History extensie ideaal. Deze overschrijft én delete in een keer al je reacties met een druk op de knop.

Reddit extensie

0 Reactie(s) op: Must-have Chrome-extensies voor Reddit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.