Chrome groeit, IE duikt onder 60 procent

Door: tonie-van-ringelestijn | 03 juni 2010 11:22

Apps & Software

Google Chrome blijft marktaandeel wegkapen bij Internet Explorer en Firefox. Internet Explorer zakt voor het eerst sinds tijden onder de 60 procent.

In mei steeg het gebruik van Chrome wereldwijd met 0,3 procentpunt, blijkt uit cijfers van Net Applications. De Google-browser was daarmee de grote winnaar in die maand. Het gebruik van Internet Explorer (IE) daalde naar 59,7 procent. In april was dat nog 60 procent. Firefox daalde in mei van 24,6 naar 24,4 procent. Apple's Safari staat op 4,8 procent en Opera op 2,4 procent. In de VS kwam volgens Net Applications overigens de groei van Chrome tot stilstand.

StatCounter heeft iets andere cijfers, maar ziet wel dezelfde trends. Bij StatCounter haalt Chrome 8,6 procent, Firefox 31,6 procent en Internet Explorer 52,8 procent.

Snelle daling IE6

Intussen is het gebruik van het sterk verouderde Internet Explorer 6 in de cijfers van Statcounter onder de 5 procent in de VS en Europa gedoken. Het einde voor de negen jaar oude browser lijkt daarmee eindelijk in zicht. In Europa gebruikt nog 4,61 procent IE6, in de VS is dat 4,74 procent. Vorig jaar mei gebruikte nog 11,5 procent van de Amerikaanse websurfers IE6.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Chrome groeit, IE duikt onder 60 procent

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.