Chrome voor Android stroomlijnt web logins: zo werkt dat

Door: Wesley Akkerman | 09 augustus 2020 16:06

Nieuws

Google Chrome is een populaire webbrowser die al een aantal handige functies aanbiedt met betrekking tot het beheren van je wachtwoorden. Zo kun je je wachtwoorden in de browser opslaan en kan die periodiek controleren of ze niet onderdeel zijn van een lek. Nu gaat Google een stapje verder door het inlogproces zelf verder te stroomlijnen, met een functie genaamd Touch to Fill.

Google werkt al een tijdje aan de mogelijkheden voor de optie autofill. Daarmee worden bepaalde velden op een website automatisch voorzien van informatie, wanneer je daar toestemming voor geeft. Denk dan aan adressen of betaalgegevens. Nu werkt Google dus aan een verbeterde versie van autofill voor je wachtwoorden die staan opgeslagen in de Chrome-browser.

Gebruikers van de Chrome Beta op Android melden dat er nu een nieuwe optie voor autofill uitgerold wordt: Touch to Fill. Wanneer je geen gebruikmaakt van de bèta en je ook niet wil wachten tot de functie uitrolt naar de stabiele versie, dan kun je de optie activeren via chrome://flags. Je kopieert die url naar de adresbalk en zoekt vervolgens Touch to Fill op.

Touch to Fill

Chrome stroomlijnt web logins

Je krijgt dan de volgende tekst te zien.

Touch To Fill UI for Passwords

Adds a Touch To Fill sheet to the keyboard accessory which will be shown instead of the keyboard when a password can be filled.

#touch-to-fill

Touch to Fill

Wanneer je de functie geactiveerd hebt en je probeert in te loggen bij een website, dan krijg je een nieuwe interface voorgeschoteld. Dat is de nieuwe prompt voor Touch to Fill binnen Chrome. Normaliter opent zich het toetsenbord, maar nu krijg je een overzicht te zien van opgeslagen wachtwoorden en profielen. Door omhoog te vegen krijg je meer opties te zien. Wanneer je de prompt omhoog veegt, dan staat er onderop ook een snelkoppeling naar je wachtwoordenmanager binnen Chrome.

Was je niet van plan om één van de opgeslagen profielen te gebruiken, geen nood. Dan kun je de prompt naar beneden vegen en vervolgens het toetsenbord opvragen door wederom op het invulveld te tappen. Dan kun je een profielnaam en wachtwoord naar keuze invullen.

Aangezien de optie al beschikbaar is in de bèta van Chrome en als flag geactiveerd kan worden binnen de stabiele versie van de browser, verwachten we niet dat het nog heel lang duurt voordat Google de optie officieel uitrolt. Wanneer dat gebeurt, is vooralsnog niet bekend.

0 Reactie(s) op: Chrome voor Android stroomlijnt web logins: zo werkt dat

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.