Chrome voor het eerst groter dan Firefox

Door: martin-bruining | 02 december 2011 12:04

Apps & Software

Chrome is na IE de grootste browser ter wereld. De browser van Google haalde in november een iets groter marktaandeel dan Firefox.

Dat blijkt uit cijfers van Statcounter. In de laatste metingen heeft Firefox een aandeel van 25,2 procent tegen 25,7 procent voor Chrome. Een half procent meer dus voor de browser van Google. De afgelopen maanden klom Chrome al langzaam op richting het marktaandeel van Firefox. Die browser was lange tijd het belangrijkste alternatief voor Microsoft's Internet Explorer, dat met 40,6 procent nog altijd de grootste browser is.

Niet volgens Net Applications

Uit cijfers van StatCounter's rivaal Net Applications kwam gisteren een ander beeld naar voren. Volgens die meetdienst staat Firefox nog altijd op de tweede plaats, maar kruipt Chrome wel steeds dichterbij. Net Applications becijferde een verschil van zo'n 4 procent tussen de nummer twee en drie.

Ook over het aandeel van Internet Explorer zijn beide meetdiensten het niet eens. In de cijfers van Net Applications heeft IE een marktaandeel van 52,6 procent, bij StatCounter is dat aandeel nog maar 40,6 procent. Beide bedrijven zien wel een dalende trend in het gebruik van Microsoft's browser.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Chrome voor het eerst groter dan Firefox

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.