ChromePlus 1.3.6.0

Door: evi-maquoi | 05 februari 2010 11:29

Review

Google Chrome heeft inmiddels heel wat surfers kunnen overtuigen om over te stappen van Internet Explorer, Firefox, Safari en Opera. De Google-browser is dan ook gebruiksvriendelijk en supersnel. Met ChromePlus haalt u nóg meer lekkers in huis. Deze browser heeft alle Chrome-functionaliteiten (versie 4.0.295.0) onder de motorkap en voegt nog wat handige extraatjes toe.

Wanneer u ChromePlus geïnstalleerd hebt, kunt u uw bladwijzers uit Chrome simpelweg verhuizen. De interface van de browser is nagenoeg identiek. De verschillen zitten in de details. De handige startpaginaknop laat u erg snel naar uw startpagina navigeren en ook een extra geschiedenisknop kan voor heel wat gebruikers erg nuttig zijn. Een andere extra functie die u erg snel zal aanleren, is het sluiten van tabbladen: dat kan in ChromePlus namelijk door te dubbelklikken op het tabblad. Net zo interessant is de zogenoemde ‘Super drag’-functie. Indien u bijvoorbeeld meer te weten wilt komen over een bepaald woord, hoeft u het alleen maar te selecteren en naar de tabbladenbalk te verslepen. ChromePlus opent dan een nieuw tabblad met de Google-zoekresultaten voor het woord dat u geselecteerd hebt. Erg handig! Deze laatste functie werkt trouwens ook in Chrome 4.

In een vingerknip komt u meer te weten over een geselecteerd woord op een nieuw tabblad.

Snelle muiscommando’s

Wanneer u simpelweg klikt op de rechtermuisknop, krijgt u het normale menu te zien dat u in elke browser kunt oproepen. Toch biedt ChromePlus veel meer. U kunt met de rechtermuisknop ingedrukt commando’s tekenen. Met een lijn naar boven of beneden scrolt u naar het begin of het einde van een pagina, een beweging naar links en vervolgens naar boven laat u inzoomen en een actie naar rechts en terug naar links heropent een recent gesloten tabblad. In totaal zijn er bijna twintig muiscommando’s beschikbaar die u helemaal zelf kunt instellen. Niemand zal álle commando’s gebruiken, maar handelingen die u vaak toepast kunt u hiermee pijlsnel uitvoeren.

Tenslotte is ook het IE-tabblad een erg interessante functie. U hebt wellicht al eens een website bezocht die niet (goed) met Chrome werkt. Dankzij de toetsencombinatie Ctrl+I opent u een Internet Explorer-tabblad ín ChromePlus zodat het niet nodig is om nog een tweede browser te openen.

Over de privacyissues waarvoor Chrome berucht is, hoeft u zich volgens de ChromePlus-makers geen zorgen te maken. Het rlz.dll-bestand dat in Chome data naar de Google-servers verstuurt, zit niet in ChromePlus. Bovendien kunt u via de opties de Privacy Plus-instellingen inschakelen. Hiermee kunt u cookies, de geschiedenis, thumbnails, bezochte links en recent gesloten tabs verwijderen bij het afsluiten van de browser.

Een absolute aanrader voor Chrome-gebruikers, een ontdekking voor gebruikers van andere browsers!

U kunt alle extra functies van ChromePlus in- of uitschakelen en configureren.

ChromePlus 1.3.6.0

Freeware

Taal Engels

Medium 16,6 MB download

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Pentium II, 256 MB RAM, 20 MB harde-schijfruimte

Maker ChromePlus

Oordeel 9/10

Pluspunten

Chrome met extra functies

Instelbare muiscommando’s

IE-tabblad

Minpunten

Niet Nederlandstalig

0 Reactie(s) op: ChromePlus 1.3.6.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.