Circle Dock 1.5.6

Door: Evi Maquoi | 10 mei 2010 15:09

Apps & Software

Iedereen wil zijn programma’s in zo weinig mogelijk muiskliks kunnen starten. Een snelkoppeling op uw bureaublad of in de taakbalk is een prima oplossing, maar het oogt al snel onoverzichtelijk. Dankzij de snelstarttool Circle Dock bundelt u uw belangrijkste snelkoppelingen voor programma’s, bestanden en mappen in een overzichtelijke, zwevende cirkel.

Helaas hebben de makers enige tijd geleden besloten om deze versie van Circle Dock helemaal offline te halen. Waarom is ons nog niet duidelijk. Via de website Download.com is de software nog wel te downloaden (de links in het artikel wijzen voorlopig dus naar Download.com), maar de ontwikkeling en mogelijke support hierop ligt helemaal stil. Mochten we meer informatie hierover hebben, dan laten we dat weten. (update d.d. 10 september 2010)

Net zoals onder meer Launchy, ObjectDock en RocketDock is Circle Dock een snelstarttool die altijd binnen handbereik is. Programma’s, systeemtoepassingen, mappen en bestanden kunt u met Circle Dock in een cirkel of ellips plaatsen waardoor u uw toepassingen veel snellen kunt openen. De manier om Circle Dock-snelkoppelingen aan te maken is ontzettend eenvoudig: u hoeft uw programmabestand, map of bestand slechts naar de Circle Dock te slepen. U kunt ook zogenoemde Special Items toevoegen zoals Configuratiescherm, Pc uitschakelen, Systeembeheer, Muisinstellingen, Mijn netwerklocaties enzovoorts. Het icoontje, de naam, omschrijving of uitvoertype (normaal, geminimaliseerd of gemaximaliseerd) kunt u indien gewenst handmatig aanpassen via Dock Item-eigenschappen.

U kunt simpelweg toepassingen, mappen en bestanden naar Circle Dock slepen.

Dock Folders

In tegenstelling tot Krento kunt u met Circle Dock wel eigen mappen en bestanden toevoegen aan uw cirkel. Het is met deze toepassing zelfs mogelijk om zogenoemde Dock Folders aan te maken. Indien u hierop klikt krijgt u een nieuwe cirkel te zien waarin andere snelkoppelingen verwerkt zitten. Op die manier is het bijvoorbeeld mogelijk om een Dock Folder van vaakgebruikte bestanden te maken en de bestanden apart in een nieuwe cirkel te stoppen. Op die manier krijgt u snel toegang tot uw documenten.

Een andere sterke troef van Circle Dock is dat u de snelstarttool volledig naar uw hand kunt zetten. U kunt niet enkel van skin wisselen of de grootte van de cirkels of iconen aanpassen, maar u kunt ook zelf bepalen hoeveel pictogrammen u wenst te zien per cirkel of op welke manier u Circle Dock wilt oproepen (altijd zichtbaar, oproepen door cursor in rechterbovenhoek van uw scherm te houden of via een kleinere zwevende knop). Bent u creatief? Dan kunt u ook uw eigen cirkels ontwerpen om Circle Dock een persoonlijke tintje te geven.

U kunt het programma volledig aanpassen aan uw persoonlijke behoeften.

Conclusie

Het rechtermuisknopmenu van Circle Dock kan volgens ons iets overzichtelijker, maar voor de rest heeft dit programma weinig hekelpunten. We raden wel aan om een kleine, zwevende Cursorknop aan te maken via de Dock instellingen om snel toegang te krijgen tot uw snelkoppelingen. De skins van Circle Dock zijn mooi en de mogelijkheid om uw cirkel volledig naar uw hand te zetten is een sterke troef. Een aanrader!

Circle Dock 1.5.6

Freeware

Taal Nederlands

Medium 19,7 MB download

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen .NET Framework 2.0

Maker Eric Wong

Oordeel 8/10

Pluspunten

Nederlands

Mooie skins

Volledig aanpasbaar

Dock Folders

Minpunten

Onoverzichtelijk rechtermuisknopmenu

0 Reactie(s) op: Circle Dock 1.5.6

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.