Clipboard Master - Meer dan kopiëren en plakken

Door: dirk-schoofs | 27 maart 2021 13:01

Review

Kopiëren en plakken is een van de meest essentiële functies tijdens het werken. En waar je vroeger een klembordmanager nodig had om meerdere items op te slaan, beschik je in Windows 10 voortaan over klembordgeschiedenis. Toch heeft de gratis tool Clipboard Master enkele functies meer.

Clipboard Master 4.10.4

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Windows
Website
www.clipboardmaster.de
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • De filterfunctie
  • Wachtwoordkluis
  • Sjablonen
  • Functie om schermafbeeldingen te maken
  • Minpunten
  • Niet echt intuïtief

Een installatie-wizard leidt je door eerst door een aantal keuzemogelijkheden. Eerst vraagt die of je de standaard, eenvoudige of professionele configuratie wilt gebruiken. Ben je niet zo ervaren, dan raden we de eenvoudige instelling aan, want Clipboard Master is overladen met slimme functies. Daarna kies je een sneltoets om het klembord op te roepen en aan het einde kun je een overzicht van hotkeys en flexikeys afdrukken. Hotkeys zijn gewone sneltoetsen en flexikeys zijn sneltoetsen die uitsluitend werken in specifieke situaties. De tool heeft ook sneltoetsen om woorden, of zinnen aan te vullen.

Multi-kopiëren

Met deze tool kun je tot maximaal 10.000 items opslaan. Dan hebben we het over tekst, getallen, formules, afbeeldingen, bestanden en mappen. En om te zorgen dat je toch snel bij het juiste item komt, is er een ingebouwd filter waarmee je bepaalde gegevens oproept zoals tekst of afbeeldingen. Wanneer je bijvoorbeeld de gegevens van meerdere cellen in Excel in een Word-document wilt gebruiken, kun je eerst alle cellen uit Excel kopiëren en daarna overschakelen naar Word om de gekopieerde inhoud in één keer te plakken. Daarbij kun je aangeven dat de tekst telkens moet gescheiden worden door een spatie, een nieuwe regel, een tab of een ander teken. Alle gekopieerde items blijven beschikbaar zelfs nadat de computer is uitgeschakeld.

Clipboard Master bevat ook een url-verkorter om links geschikt te maken voor bijvoorbeeld Twitter.

Extra’s

Daarbij heeft deze clipboardmanager enkele interessante extraatjes. Zo is het mogelijk vanuit het programma rechtstreeks schermafbeeldingen te maken. Bovendien heeft de tool een wachtwoordkluis die werkt als een gewone wachtwoordmanager. Deze functie versleutelt je wachtwoorden en plaatst die zonder dat je nog moet typen. Als extra beschermingslaag werkt deze wachtwoordmanager met een hoofdwachtwoord. Tenslotte bevat Clipboard Master een aantal intelligente tekstsjablonen voor brieven en e-mails die bijvoorbeeld automatisch de juiste datum overnemen. Die standaardteksten staan in het Engels, maar je kunt ook eigen tekstsjablonen toevoegen.

Conclusie

Clipboard Master is misschien niet de meest gebruiksvriendelijke maar wel een van de krachtigste klembordmanagers die er zijn. De brede functionaliteit is de sterkte, maar tegelijk de zwakte van deze tool, want soms komt de tool overdonderend over.

Je beveiligt de wachtwoordkluis met een centraal wachtwoord.

0 Reactie(s) op: Clipboard Master - Meer dan kopiëren en plakken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.