ClipboardFusion - Opgevoerd Windows-klembord

Door: Toon van Daele | 09 augustus 2017 13:19

Review

De meest gebruikte sneltoetsen binnen Windows zijn wellicht Ctrl+C en Ctrl+V: kopiëren en plakken via het Windows klembord. Wie dacht dat voor deze functie nauwelijks zinvolle toevoegingen te verzinnen zijn, moet zeker ClipboardFusion eens uitproberen. We denken dat vooral powerusers veel aan deze tool hebben.

ClipboardFusion

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Windows 7/8/10
Website
www.clipboardfusion.com
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Krachtige functies
  • Goed instelbaar
  • Minpunten
  • Minder voor gewoon gebruik

ClipboardFusion is ooit begonnen als een eenvoudige tool om allerlei overtollige formatteringen van tekst, zoals stijlen, alineamarkeringen en html-tags, automatisch weg te halen wanneer je die kopieert en plakt. Intussen zijn er allerlei andere functies en mogelijkheden aan het programma toegevoegd.

Scrubbing

Na installatie nestelt ClipboardFusion zich in het Windows-systeemvak van waaruit het op de achtergrond zijn werk doet. Dat merk je wanneer je een willekeurig tekstfragment – bijvoorbeeld in Word of op een webpagina – naar het klembord kopieert en elders plakt: dat fragment wordt namelijk automatisch van alle formattering ontdaan (dit wordt scrubbing genoemd). Vind je dat vervelend, dan kun je de tool ook zo instellen dat het scrubben alleen maar gebeurt wanneer je bijvoorbeeld tweemaal na elkaar Ctrl+C indrukt. Of je geeft aan welke applicaties je automatisch buiten het bereik van die scrubbing-functie wilt houden.

ClipboardFusion laat zich vanuit het Windows systeemvak bedienen.

Extra functies

Het krachtigste instrument is ongetwijfeld de ingebouwde macrofunctie. Het is namelijk mogelijk om ClipboardFusion met behulp van kleine scripts, in Visual Basic of C#, aan te sturen en allerlei kleine operaties op die manier te automatiseren. Je hoeft niet per se zelf te programmeren: met één druk op de knop haal je namelijk meer dan zestig kant-en-klare scripts op. Een bescheiden greep uit het aanbod: bewaar een gekopieerde afbeelding naar schijf, verwijder alle tekstregels die niet een specifiek woord bevatten, verlaag numerieke of datumwaarden met één eenheid etc. Verder voorziet ClipboardFusion ook nog in handige sneltoetsen om bepaalde handelingen te automatiseren, zoals Toggle Text Replace on/off, Scrub Clipboard text now and paste etc.

Wie niet langer zonder ClipboardFusion kan leven en ook behoefte heeft aan automatische synchronisatie van de klembordinhoud tussen uiteenlopende apparaten als Windows, macOS en mobiele toestellen kan de betaalde versie aanschaffen (vanaf 9 dollar).

Conclusie

ClipboardFusion, met functies als autoscrubbing en macro-ondersteuning, is een erg handig stukje gereedschap voor wie frequent met het Windows-klembord werkt.

0 Reactie(s) op: ClipboardFusion - Opgevoerd Windows-klembord

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.