Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

CloneSpy 3.13 - Weg met dubbele bestanden

Door: Ignace de Groot | 28 oktober 2014 11:15

Apps & Software

Hoe meer je downloadt en installeert, hoe groter de kans op dubbele bestanden. In veel gevallen nemen die nodeloos schijfruimte in beslag en haal je die maar beter weg. Dubbele bestanden handmatig opsporen is echter tijdrovend. Gelukkig neemt CloneSpy je dit opsporingswerk grotendeels uit handen.

Score
80
 • Pluspunten
 • Zeer krachtig
 • Flexibel (pools)
 • Snel
 • Minpunten
 • Vergt enige gewenning

None

CloneSpy

Taal:

Engels

OS:

Windows XP

Windows Vista

Windows 7

Winodws 8

Website:

www.clonespy.com

CloneSpy (dat overigens zonder installatie werkt) geeft je bij de allereerste start de raad de helpbestanden door te nemen om te vermijden dat je de verkeerde bestanden verwijdert. Terecht, want niet álle dubbele bestanden zijn overtollig en laten zich dus ongestraft wissen. Om die reden stel je de tool het beste zo in dat die niet zelf beslist welke duplicaten mogen verwijderd worden.

Zoekcriteria & -filters

Om met CloneSpy aan de slag te kunnen, geef je logischerwijze eerst aan binnen welke map(pen) de tool naar dubbele bestanden moet speuren. Standaard beschouwt CloneSpy alleen bestanden die op 'bitniveau' aan elkaar identiek zijn, als duplicaten. Daarvoor maakt de tool checksums (controlegetallen) aan, een proces dat de nodige tijd vergt. Je kunt echter ook andere criteria instellen en bijvoorbeeld aangeven dat een identieke bestandsnaam al volstaat. Verder kun je nog allerlei filters instellen en het zoekproces beperken tot bijvoorbeeld bestanden van een bepaalde grootte, tijdstip en/of extensie.

Je kunt diverse filters activeren.

Pools

Het kan natuurlijk gebeuren dat je een omvangrijke schijf al op dubbele bestanden hebt gecontroleerd en dat je nu wilt nagaan of een bijkomende (externe?) schijf bestanden bevat die al op die eerste schijf voorkomen. In zo'n geval kun je handig gebruik maken van zogenoemde 'pools' (groepen). Je brengt die bijkomende schijf dan in een tweede pool onder en je maakt CloneSpy duidelijk dat die alleen naar duplicaten tussen beide pools moet speuren en dus niet binnen elke pool afzonderlijk. Op die manier kun je het zoekproces versnellen.

Resultaat

Na afloop van elk zoekproces krijg je een overzicht van de aangetroffen dubbele bestanden. Veiligheidshalve doe je er goed aan door deze lijst te gaan en zelf te beslissen of je een duplicaat wilt verwijderen en zo ja, welk van beide bestanden weg mag. Dit proces kun je weliswaar automatiseren, door bijvoorbeeld de oudste bestanden of de bestanden met de langste naam te laten wissen. Maar zoals gezegd: geheel zonder risico is dat niet.

Map(pen) toevoegen en de scanronde starten. Zo eenvoudig kan het (soms) zijn.

2 Reacties op: CloneSpy 3.13 - Weg met dubbele bestanden

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 2 jaren, 9 maanden geleden
  hopelijk dat er een mobiele versie van komt
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 1 jaar, 7 maanden geleden
  Proberen Duplicate Files Deleter!
  snelle , eenvoudige, doeltreffende!
  Danke
  Angelo
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.